Grad NOVSKA Službene stranice

Novi projekti – uređenje Društvenog doma u Paklenici i otvaranje prostora za „drvni centar“

Novi projekti – uređenje Društvenog doma u Paklenici i otvaranje prostora za „drvni centar“

Društveni dom u Paklenici čekaju bolja vremena, građen krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, kroz projekt „Centar za ruralni razvoj“, očekuje adaptaciju i opremanje.
S predstojećim aktivnostima upoznati su članovi Mjesnog odbora i mještani, uređenje prostora Doma je od općeg interesa, a time se unapređuje kvaliteta društvenog življenja u naselju Paklenica.

Projektom „Centar za ruralni razvoj“, s nešto više od 1,8 milijuna kuna, revitaliziraju se prostori, što će omogućiti provođenje raznih sadržaja.

Projekt je pripreman u Razvojnoj agenciji „NORA“ Novska, ravnateljica Vida Iličić predstavila je još jedan projekt koji će se provoditi u Društvenom domu u Paklenici, kaže, jedan dio prostora urediti će se za provođenje projekta „proBUDI VJEŠTinu“, za rad s drvetom, „za poslovanje društvenog poduzeća ponovne uporabe drveta i predmeta od drveta na području Novske“. 

TONSKI PRILOG: Vida Iličić

 

Nositelj aktivnosti je Udruga mladih Novska u suradnji s partnerima, Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Novska i Razvojnom agencijom Grada Novske – NORA. 

Stručna suradnica za EU fondove pri NORA-i, Danijela Udovčić, kaže da projekt nosi zapošljavanja, te dodaje „ciljana skupina su nezaposlene osobe, pripadnici ranjivih skupina, hrvatski branitelji, osobe s invaliditetom, mladi do 29-te godine života, žene iz ruralnih područja i drugi s područja Grada Novske“.

TONSKI PRILOG: Danijela Udovčić

 

Provedba ovog projekta je na rok trajanja od dvije godine, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.183.235 kuna.