Grad NOVSKA Službene stranice

Novo kombi vozilo VZG Novska za prijevoz vatrogasaca i opreme

Na prigodnoj svečanosti kod Vatrogasnog doma DVD-a Novska, u nazočnosti predsjednika i zapovjednika DVD-a,  predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Novske,  Davoru Štimcu, gradonačelnik Marin Piletić uručio je ključeve novog kombi vozila.

Kako je prigodno rekao Štimac, ovo je osmo kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca i  opreme s kojim raspolažu Dobrovoljna vatrogasna društva VZG Grada Novske, čime se dodatno povećava učinkovitost pri intervencijama kod požara i drugih nezgoda i to ne samo na području Grada Novske, veći i na drugim lokacijama. Vatrogasna zajednica grada Novske 17 godina sudjeluje, tijekom ljetnih mjeseci, na dislokacijama u priobalju, od Zadra, Šibenika, Sukošana, Lastova…

Uručujući ključeve novog vozila, pohvalivši rad vatrogasaca, gradonačelnik Marin Piletić, ističe važnost preventive i vatrozaštite te kako su za vatrogastvo osigurana sredstva u proračunu.

Osim tehničkog opremanja, ulaže se u osposobljavanje i dodatnu edukaciju vatrogasaca, pa su tako 173 vatrogasca ovih dana krenuli na školovanje.

Nakon svečane primopredaje vatrogasni kombi blagoslovio je Krunoslav Juraković, novljanski kapelan.