Grad NOVSKA Službene stranice

Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Novske

Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Novske

U četvrtak, 22. prosinca u maloj Gradskoj vijećnici održana je sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Novske pod predsjedanjem predsjednika Vijeća  gradonačelnika Vlade Klasana. Sjednici su nazočili  zamjenik načelnika Policijske postaje Novska Predrag Klarić, kontakt policajac Milan Pilipović, direktor Novokom-a Vinko Debeljak, ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević, te ispred  Radio postaje Novska zamjenica direktorice  Monika Šporčić Harak.

Vijeće za komunalnu prevneciju ima za cilj ojačati suradnju policije i lokalne zajednice u zajedničkim ili kordidiniranim aktivnostima na području prevencije kriminaliteta, a u svrhu izgradnje i očuvanja sigurnijih i zdravijih zajednica. Stoga komunalno vijeće omogućuje provedbu programa usmjerenih na prevenciju kriminaliteta i drugih oblika protupravnog ponašanja odnosno programa kojima je cilj suzbijanje zlouporabe droga, zaštita od nasilja u obitelji, program sigurnosti cestvonog prometa i programa koji proizlaze iz drugih nacionalnih strategija usmjerenih na povećanje kvalitete življenja osjetljivih kategorija građana.

Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima Policijske postaje Novska kroz Vijeće za komunalnu prevenciju i poduzetnim aktivnostima od strane Policijske postaje Novska po pitanju sigurnosti građana tijekom 2016. godine. 

Prema izvješću PP Novska koje je podnio kontakt-policajac Milan Pilipović stanje sigurnosti je na području Grada Novske dobro, jedino treba pojačano djelovati kroz ophodnje u vrijeme noćnih izlazaka kako bi se spriječio vandalizam kojeg mladi provode u vrijeme noćnih izalazaka. U ugostiteljskim objektima koji rade iza ponoći stvara se i određena buka te stanari u obližnjim zgradama često negoduju zbog takvih radnji. O tome je i gradonačelnik Vlado Klasan primio nekoliko pisanih dojava i ukazao policijskim djelatnicima da se pojačaju ophodnje posebice u ulici Bana Josipa Jelačića gdje se u posljednje vrijme uništavaju i prometni znakovi.

Kako je predblagdansko vrijeme svi su se članovi Vijeća za komunalnu prevenciju složili da bi trebalo ukazati više na opasnost od petardi i ostalih rasprskavajućihi i ubojitih sredstava( petardi i sl.) kako bi se izbjegle opasne posljedice. Djeci,  a i odraslim osobama konstantno se i kroz akcije PP Novska  "Mir i dobro" ukazuje na opasnost od pirotehničkih sredstava kojih će u vrijeme blagdana biti sve više, a policija će maksimalno kontrolirati i sankcionirati prekršitelje- zaključak je Vijeća.