Grad NOVSKA Službene stranice

Održana Skupština DVD-a Nova Subocka – 85 godina aktivnog humanog zalaganja i požrtvovnosti

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Subocka je u subotu, 25. veljače održalo 85. redovnu izvještajnu i izbornu godišnju Skupštinu, koju je vodilo radno predsjedništvo u sastavu Josip Špendić, Ivica Crnojević, Anita Jupek, Andreja Filipović i Antonela Zekić. Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Novske Vlado Klasan, predsjednik VZGN Davor Štimac, počasni predsjednik VZGN Martin Mrenić, potpredsjednik VZGN Miroslav Zrinski, te predstavnici okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Izvješće o radu DVD-a u protekloj godini podnio je tajnik Društva Ivica Crnojević, koji je kao glavni cilj napretka ovog Društva naveo uključivanje što više mladih kako bi u nadolazećoj budućnosti bili potpuno spremni pružiti punu sigurnost mjesta i okolice. "Nestane li vatrogastva, nestat će i nas vječitih čuvara hrvatskih prostora, jedne tradicije, kulture, vjere. Veliki broj članova prošao je kroz strukture našeg Društva i omogućio da se Društvo održi sve do danas" – rekao je tajnik Društva Ivica Crnojević. Svoje zadatke u Društvu trenutno izvršava 177 članova koji su u četverogodišnjem radu najviše pažnje posvetili protupožarnoj preventivi, gašenju požara, te pružanju pomoći na poplavljenim područjima.

Tajnik DVD-a Ivica Crnojević izrazio je nadu da će gradonačelnik Vlado Klasan iznaći rješenje i osigurati financijska sredstva za saniranje krovišta vatrogasne spremnice i za proslavu sv. Florijana u Novoj Subockoj, te se ovom prigodom zahvalio Gradu Novska, svim donatorima i prijateljima koji odano prate i pomažu rad društva. Gradonačelnik je najavio kako će spomenuti radovi na krovištu biti dovršeni tijekom ožujka, naglasivši kako su novci za održavanje proslave sv. Florijana već predviđeni u gradskom Proračunu.

Budući da je ova redovna Skupština ujedno i izborna, Izabrana su i nova tijela Društva, te je za predsjednika ponovno izabran Josip Špendić, zapovjednik je i dalje Željko Erdeš, a i Ivica Crnojević je ostao na mjestu tajnika Društva. Predsjednik VZGN Davor Štimac zaslužnima je podijelio vatrogasne spomenice i Priznanja za 10 i 30 godina uspješnog rada, dok je predsjednik DVD-a Nova Subocka glavnom kuharu Juri Alihu u znak zahvalnosti uručio prigodni poklon. Hrvatska vatrogasna zajednica je spomenicom vatrogasnog veterana odlikovala Ivicu Vrbanića , Ivana Đurija i Ivicu Crnojevića.