Grad NOVSKA Službene stranice

Okvirni iznos proračuna Grada Novske 101 milijuna kuna – kroz anketu građani predlažu prioritete

Okvirni iznos proračuna Grada Novske 101 milijuna kuna – kroz anketu građani predlažu prioritete

Prema predstavljenom „Okvirnom iznosu Proračuna za 2021. godinu“ , proračun za Grad Nvsku u slijedećem kalendarskom razdoblju iznosio bi nešto više od 101 milijuna kuna.

Okvir proračuna predstavili su gradonačelnik Marin Piletić i pročelnica za financije Marica Vitković.

U uvodnom izlaganju gradonačelnik je predstavio i Anketu, kojom bi se građani odredili prema prioritetima i potrebama financiranja projekata iz sredstva proračuna. Kako je rekao, anketa je objavljena na Službenim stranicama Grada Novske i uskoro na ostalim društvenim mrežama.

Kroz anketu građani će se moći glasati za predložene projekte, ponuđeno je 18 projekta, od kupnje zgrade INA-a za Učenički dom,  Dom za stare i restoran, niz rekonstrukcija cesta i objekata na području Grada Novske, gradnja mrtvačnice u Brestači, nogostupa u Bročicama , potpore poduzetnicima, a predstavljeni su i projekti čija je realizacija u tijeku.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

Gradonačelnik je istaknuo i transparentnost Proračuna Grada Novske, za visoku ocjenu koju dobiva Grad Novska , zaslugom  Marice Vitković, pročelnice Upravnog odjela za financije, za ocjenu odličan koju dodjeljuje Institut za javne financije.

Predstavljajući okvir Proračuna, pročelnica je navela kako od predviđenih 101 milijun sredstava proračuna u 2021. godinu, otpada na 52 milijuna vlastitih prihoda te na sredstva pomoći i kredite.

Nakon provedene ankete Proračun će biti predstavljen na Javnoj prezentaciji i slijedi usvajanje na sjednici Gradskog vijeća Grada Novske.

TONSKI PRILOG: Marica Vitković

 

Anketu možete ispuniti do 24. listopada 2020.godine.