Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan Ugovor o izvođenju projekta - Energetska obnova Dječjeg vrtića „Radost“

Energetskom obnovom zgrada Dječjeg vrtića „Radost“ Novska, dobiva novu fasadu, stolariju i energetsku uštedu te više od 70 posto potrošnje energenata, istaknuto je na potpisivanju ugovora o izvođenju projekta. Ugovore su potpisali, Ljerka Vidaković, ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“ i  predstavnik izvođača radova, Mario Kozić, vlasnik tvrtke „Big boys gradnja“iz Brestače.

Zahvalivši se svima koji su potpomogli obnovu zgrade vrtića, ravnateljica Vidaković, rekla je, kako je energetska obnova zgrade na korist i kvalitetu života djece u Gradu.

Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 2,7 milijuna kuna, od čega je iznos od 1,2 milijun  kuna osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti 780, sufinancirano iz sredstava EU projekata,  a Grad Novska 462. tisuće kuna.

Što je sve obuhvaćeno građevinsko obrtničkim radovima na zgradi rekao je Hrvoje Ljubojević, projektant i stručni nadzor građenja, napomenuvši da je ušteda energenata i do 87 posto.

Početak energetske obnove Dječjeg vrtića „Radost“ označava početak investicijskog razdoblja u Gradu Novska. Tako će u sklopu toga, energetskim uređenjem biti obuhvaćena zgrada Gradske vijećnice, Osnovna škola Novska, Hrvatski dom u Novoj Subockoj kao i Područna škola u Brestači.

Kako je naglasio gradonačelnik Marin Piletić, kreće se i s poticajima za stambeno poslovne zgrade i energetsku obnovu javnih zgrada, čime Novska pored već započetih i projekata čija je realizacija u tijeku, postaje jedno od najvećih gradilišta u Sisačko-moslavačkoj županiji.