Grad NOVSKA Službene stranice

Potpora radu Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata

Potpora radu Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata

U prethodne četiri godine sve Udruge proistekle iz Domovinskog rata Novske dobivale su sredstva za svoj rad, sredstva su im odobrena i za 2021. godinu.

Predstavnici Udruga koje su se javile na Javni poziv za dobivanje sredstava, dodijeljena su im sredstva za programe koje će provoditi, a Ugovore na dobiven iznose potpisali su s Marinom Piletićem, gradonačelnikom.

Za rad iz sredstava proračuna, odobren je iznos od 177.500 kuna za predložene programe kroz promicanje vrijednosti Domovinskog rata, obilježavanje značajnih događaja iz Domovinskog rata i sjećanje na poginule hrvatske branitelje.

Zahvalivši se na suradnji u proteklom razdoblju, Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata Novske i Odboru hrvatskih branitelja Gradskog vijeća Grada Novske, gradonačelnik je istaknuo da su primjer kako braniteljska populacija treba raditi na lokalnoj razini, ali i u svim drugima sredinama. Rekao je i da je Grad Novska od plaćanja komunalne naknade oslobodio hrvatske branitelje, korisnike zajamčene braniteljske naknade.

Zahvalio se i Ivica Vulić, predsjednik Odboru hrvatskih branitelja Gradskog vijeća Grada Novske, naglasivši, „najbitnije je reći da smo jako dobro surađivali, hvala svima na suradnji u zadnje četiri godine, hvala i na sredstvima Gradu Novska“.