Grad NOVSKA Službene stranice

Predstavljen Projekt „Do stana kroz Program POS-a“ – gradilo bi se 9 novih stambenih jedinica

Predstavljen Projekt „Do stana kroz Program POS-a“ – gradilo bi se 9 novih stambenih jedinica

Putem programa poticanja stanogradnje, odnosno izgradnje POS stanova, Grad Novska pokreće još jedan projekt prema programu APN-a, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. U  nazočnosti suradnika, zamjenice Marije Kušmiš i Siniše Kesića, zamjenika, Projekt „Do stana kroz Program POS-a“, predstavio je Marin Pletić, gradonačelnik.

Zbog nedostatka i sve veće potražnje stambenih prostora, a kako je rekao gradonačelnik, desetljećima nije bilo gradnje stambenih zgrada, Grad  Novska osigurao je zemljište i putem navedenih programa pokrenuo bi izgradnju i mogućnosti provedbe programa stambenog zbrinjavanja. "Mjere Grada i APN-a koje se nude su izuzetno povoljne", naglašava Piletić, dodajući kako Novska privlači sve veći broj posebno mladih ljudi, koji se odlučuju na život na području Grada Novske.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Poslovno stambena zgrada bi se gradila u ulici Blaženog Alojzija Stepinca, a prvi korak  prema riječima pročelnik upravnog odjela za komunalni sustav , prostorno planiranje i zaštitu okoliša Miše Tušeka je, „anketiranje zainteresiranih korisnika“. Ispunjeni anketni listić treba dostaviti u Upravu Grada Novske

Tušek kaže kako je riječ o 9 stambenih jedinica različitih kvadratura, a potencijalno zainteresirani trebaju ispuniti anketni listić objavljen na Službenim stranicama Grada Novske, kako bi se dobio uvid broja zainteresiranih i pokrenula procedura prije gradnje. Posebno ističe kako se radi o kupnji stanova, poticajnoj stanogradnji s 1,8 posto kamata na rok od 30 godina otplate uz jednu godinu počeka.

Novska želi građevinu koja će se uklopiti u novu i moderniju vizuru grada.

TONSKI PRILOG: Mišo Tušek