Grad NOVSKA Službene stranice

Skupština TDK “Ogrc” Novska

U subotu 25. veljače 2017. godine redovnu izvještajnu skupštinu, u prostorijama Sportske dvorane Srednje škole u Novskoj održao je Taekwondo klub “Ogrc” Novska na kojoj su prezentirana izvješća kao i sportska dostignuća u 2016. godini. Izvješća o radu i o financijskom poslovanju kluba podnijeli su predsjednik Darko Bukvić i tajnik kluba Darko Josić.

Klub je u 2016. godini imao 52 članova u različitim dobnim skupinama (mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori) od kojih je 23 bilo registrirano pri Hrvatskom taekwondo savezu kao natjecatelji, dok su ostali trenirali rekreativno ili su bili mlađi od 9 godina pod stručnim vodstvom Ivana Mažara, glavnog trenera i Jasmina i Michaela Josića, pomoćnog trenera.

Klub je tijekom 2016. godine nastupio na ukupno 14 natjecanja u RH i na 3 natjecanja u inozemstvu na kojima su natjecatelji kluba osvojili ukupno 12 zlatnih, 18 srebrnih i 22 brončane medalje od kojih su najznačajnije one osvojene na Prvenstvu Slavonije i Baranje, gdje su osvojili 4 zlatne, 4 srebrne i 3 brončane medalje.

Najtrofejniji natjecatelji kluba u 2016. godini bili su Ana Gudac, Melanie Molnar, Ida Lujić, Marijan Marijan, Luka Žafran i David Malbaša. Ani Gudac je od strane Zajednice sportskih udruga Grada Novske dodijeljena nagrada “Ženska sportska nada Grada Novske”. Tijekom 2016. godine u dva navrata organizirana su polaganja za viša učenička zvanja te je za više pojaseve položilo 20 članova kluba. Ana Gudac, Melanie Molnar i Luka Žafran,su 29. siječnja 2017. pred stručnim povjerenstvom HTS-a uspješno položili majstorski ispit za crni pojas 1. DAN.

Planom rada za 2017. godinu predviđeni su nastupi na 15-20 natjecanja a predstoji i organizacija već tradicionalnog, 13. po redu, memorijalnog turnira “Bljesak 1995.” koji će se održati 29. travnja 2017. godine u sklopu obilježavanja 22. obljetnice VRO “Bljesak”.

Na kraju skupštine  svečano su uručene diplome za viša učenička zvanja članovima kluba koji su uspješno položili ispit 22.12.2016. godine, a diplome su im uručili predsjednik kluba Darko Bukvić i dogradonačelnik Grada Novske Vedran Mihaljević.