Grad NOVSKA Službene stranice

Spojna cesta Lipik – Novska – Lipovljani dobila potporu župana i predstavnika lokalnih sredina

Potporu projektu izgradnje ceste koja će spojiti dvije županije, Požeško-slavonsku i Sisačko-moslavačku županiju,  dali su predstavnici županija, Ivo Žinić i Alojz Tomašević, kao i gradonačelnici, Anamarija Blažević, Grad Pakrac,  Vinko Kasana, Grad Lipik i Marin Piletić, Grad Novske te Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani.

Radi se o projektu spojne ceste u dužini od 23,7 kilometra koja će u tri faze gradnje ići od Lipika, Kovačevca prema čvoru Trokut – Kozarice do Lipovljana i na kraju bi se kroz Poduzetničku zonu spojila na autocestu A3 u Lipovljanima.

Kako je rekao Vinko Kasana, gradonačelnika Grada Lipika, cesta ima tri faze gradnje. Početak radova je 2020. godine, a do tada je potrebno izraditi projektnu kao i prilagoditi „prostorno plansku dokumentaciju“.

Požeško slavonski župan Alojz Tomašević, ističe, kako se gradnjom ove ceste povećavaju gospodarske šanse gradova i županija.

- Prometnim povezivanjem naše dvije županije i gradova koje spajaju bitno je za gospodarski i turistički razvoj. Veliki je ovo zahvat, a zbog mogućnosti koje će se otvoriti dajem punu potporu ovom projektu, - naglasio je Ivo Žinić, župan.

Sastanak je održan u Novskoj, a domaćin sastanka bio je novljanski gradonačelnika sa suradnicima.