Grad NOVSKA Službene stranice

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske

Povodom predstojećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana u srijedu, 21. prosinca održana je u Gradskoj vijećnici svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske, kojoj su, uz gradske vijećnike, prisustvovali gradonačelnik Vlado Klasan, direktori i ravnatelji ustanova i poduzeća, gospodarstvenici, predstavnici gradskih udruga, kao i predstavnici javnog života Grada.

Uvodno se nazočnima obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske Marinko Stojić, ukratko predstavivši rad Gradskog vijeća tijekom 2016. godine. Potom se obratio gradonačelnik Vlado Klasan, istaknuvši sve segmente rada i djelovanja, kako njega osobno, tako i najbližih suradnika te gradske uprave, naznačivši i događanja u 2017. godini.

"Grad Novska je postala u 2016. godini poželjno turističko odredište, ali i grad mogućnosti i to kao rezultat rada ove uprave kojoj sam na čelu", istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Klasan.

Naglasio je kako je Grad Novska prvi u Hrvatskoj, prema relevantnim pokazateljima, po ulaganju u stipendije i školarine, drugi u Hrvatskoj po doprinosu zaštite okoliša jedinica lokalne samouprave, te treći u Hrvatskoj po izdvajanju sredstava za poljoprivredu i poljoprivrednike.

"Provođenje odluke o dodjeli stipendija svim srednjoškolcima i studentima koji žive na području Novske nije samo poticanje izvrsnosti, već i socijalni program pomoći roditeljima u ovom teškom gospodarskom trenutku. Nadalje, resorna državna tijela prepoznala su naše htjenje da pokrenemo odgovorno gospodarenje otpadom, te je Grad Novska dobio priznanje za doprinos zaštiti okoliša jedinica lokalne i područne i regionalne samouprave, koje uključuje bolje gospodarenja otpadom, mjere energetske učinkovitosti, odnosno zaštite okoliša u bilo kojem vidu. Tijekom ovog perioda pokazali smo koliko je poljoprivreda važan segment za gospodarstvo Grada i značajna sredstva osiguravaju se za poljoprivredu i poljoprivrednike, a po izdvajanju za ovo područje smo treći u Hrvatskoj", rekao je, obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Vlado Klasan, te nastavio: "Posebno sam ponosan na novčanu pomoć našim umirovljenicima. Naime, upućen je poziv umirovljenicima starijima od 60 godina s prebivalištem na području grada Novske, a koji imaju ukupna primanja iz mirovinskog osiguranja jednaka ili manja od 1600 kuna mjesečno, da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć a ova novčana pomoć priznati će se za cijelu sljedeću godinu a u visini od  100 kuna mjesečno, odnosno 1200 kuna godišnje".

Grad Novska je ove godine postao i Grad modernih tehnologija – Smart City, te time i  primjer kako se kroz napredne tehnologije mogu lakše i jeftinije ostvariti zadani ciljevi. Pristup podacima omogućen je u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg mjesta, bez potrebe potrošnje dodatnih resursa i to je svakako je iznimno veliki korak ka gradovima koji su efikasni i istodobno svjesni utjecaja na okoliš te koji odgovorno pristupaju trošenju financijskih sredstava građana. Posebno je gradonačelnik Klasan istaknuo i državna priznanja koja su primili djelatnici Radio postaje Novska. Od strukovne udruge HURIN Radio postaja Novska primila je priznanja "Zlatno ogledalo" za najbolje lokalne novine i "Zlatni miš" za najbolje uređen internetski portal.

"Zahvaljujem svim svojim suradnicima, ravnateljima i direktorima ustanova i poduzeće, te, dakako, gradskim vijećnicima na uloženom trudu i suradnji, a u  narednom periodu potrebno nam je jedinstvo, zajedničko stremljenje prema boljitku svih građana Novske. Kao i uvijek, cijenit će se izvrsnost i rezultati u svim segmentima", poručio je na kraju gradonačelnik Vlado Klasan čestitajući svim građanima Grada Novske Božić kao i predstojeće Novogodišnje blagdane.

Svečanosti je božićno ozračje pružio prigodnim napjevima zbor Glazbene škole u Novskoj pod ravnanjem prof. Igora Tatarevića.