Grad NOVSKA Službene stranice

Trčalo preko dvjesto trkačica i trkača na trećoj po redu atletskoj utrci „NovskaRUN“

Iza Atletskog kluba „NoGa“ Novska još je jedna uspješno organizirana trka, treći po redu  „NovskaRUN“, koja se održala u subotu 12. kolovoza i  na kojoj je sudjelovalo preko dvjesto trkačica i trkača. Trčalo se na 8 i 16 kilometara po raznolikoj podlozi staze. Trkače je pratila kiša, pa je dio šumske staze bio teži za trčanje, no svi su uspješno završili utrku.

Na 8 kilometara najbrži su bili, Maja Radočaj i Antonio Đurčević dok je na 16 kilometar trku prva završila Antonija Orlić, a od muških Ante Živković. Kako i na prethodne dvije utrke „NovskaRUN“, pobjednica na 16 kilometara je Novljanka,  Antonija Orlić.

U kategoriji najstarijih, od žena pobjednica je Suzana Knežević (1963.), od muških Branko Pecik (1958.) dok je kod najmlađih najbrža Klara Baksa (2006.) i od dječaka Tadej Rukavina (2009.)

Predsjednik AK „NoGa“, Filip Mićević, zadovoljan je velikim odazivom na utrku, rekao je da do kraja godine AK „NoGa“,  organizira još jednu trku, humanitarnu trku koja će se održati  15. listopada uz Dan grada Novske.

Uz pokroviteljstvo Grada Novske, sponzore, doprinos odvijanju trke dali su brojni volonteri, Planinarsko društvo „Zmajevac“, HGSS Stanica Novska, DVD Novska kao i medicinski tim Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Ispostave Novska.

Kao popratni sadržaj održan je i mini sajam proizvoda OPG-a te akcija upisa u Hrvatski registar DDKMS Zaklade „Ana Rukavina“.