Grad NOVSKA Službene stranice

Turistička ponuda Grada Novske predstavljena na trodnevnom međunarodnom sajmu "Place2Go" u Zagrebu

Od 17. do 19. ožujka u Zagrebu se održavao 6. međunarodni turistički sajam "Place2Go", koji je okupio više od 180 izlagača iz 20-ak zemalja. Pored brojnih domaćih i stranih izlagača, na sajmu se ove godine po prvi put predstavio Grad Novska i TZG Novske, koji tijekom protekle četiri godine sustavno ulažu u promociju našeg Grada. Novljanski štand je obilovao brojnim sadržajima, prezentirana je turistička ponuda Grada, ali i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja doprinose našoj raznolikoj domaćoj gastronomskoj ponudi.

Prvi dan sajma većinom je bio rezerviran za poslovne subjekte, dok su subota i nedjelja predviđeni za sve zainteresirane posjetitelje. "Ovaj događaj jedinstvena je i učinkovita promocija turističkih potencijala i gospodarskih subjekata kroz direktan kontakt, a omogućio je i ostvarivanje poslovnih kontakata. U 12 metara kvadratnih i 3 dana prezentirali smo gospodarsku i turističku ponudu našeg grada kroz promotivne materijale, turističke spotove, suvenire i degustaciju domaćih proizvoda" – izjavila je voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić.

Također je izrazila zadovoljstvo što može ustvrditi da je naš štand privukao veliku pažnju svojom raznolikošću i estetikom, a ponajviše mirisom i okusom. "Bili smo jedini izlagači koji su imali degustaciju slavonskih domaćih specijaliteta kulen ,kobasicu, sir i med, te kupinovo vino, liker od lješnjaka i vino. Taj spoj promocije i degustacije pokazao se jako uspješnim, jer smo dobili same pohvale, da smo najbolji štand i žaljenje što nije dozvoljena prodaja proizvoda" – kazala je voditeljica TIC-a Dižep Margetić, konstatirajući kako su prazni pladnjevi i pozitivne reakcije gostiju dokaz kvalitete proizvoda naših obrtnika i OPG-ovaca.

Raznovrsna ponuda našeg malog slavonskog gradića privukla je i brojne medije, turističke blogere i avanturiste, koji su najavili kako uskoro planiraju posjetiti Novsku, te da će svoja iskustva podijeliti sa svim ljubiteljima putovanja. Želju za suradnjom izrazili su i predstavnici bosansko – hercegovačkog grada Tuzle, koji s Novskom žele realizirati međunarodne projekte na turističkom području. Prvog i zadnjeg dana sajma štand je posjetio i gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji je sajam ocijenio kao vrlo kvalitetan i koristan, budući da su ostvareni brojni kontakti sa zainteresiranim posjetiteljima. Gradonačelnik se na sajmu susreo i s veleposlanicima Indije i Indonezije, koji su najavili ponovni posjet Novskoj s ciljem realiziranja gospodarske suradnje.

 

"Novska nikada nije bila turističko odredište, no tijekom posljednje četiri godine uspjela se profilirati kao takva. Štand s gospodarskom i turističkom ponudom Grada Novske posjetili su i brojni predstavnici ustanova i škola, a s jednom školom iz Zagreba ostvareni su kontakti s ciljem ostvarenja projekta škole u prirodi na Novljanskom jezeru" – rekao je gradonačelnik, koji se ovim putem zahvalio novljanskom Turističko – informativnom centru na angažmanu, kao i svim OPG-ovima čija je ponuda prezentirana na sajmu. Na novljanskom štandu prezentirana je također i ponuda PP Lonjsko polje, koji se jednim dijelom nalazi na području Grada Novske.