Grad NOVSKA Službene stranice

U prvoj ovogodišnjoj akciji prikupljeno 250 doza krvi

U prvoj ovogodišnjoj akciji prikupljeno 250 doza krvi

Gradonačelnik se već 70 puta odazvao dobrovoljnom darivanju krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Novska je od 27. do 29. ožujka organiziralo prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Novskoj, Jasenovcu i Lipovljkanima za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba.

U Novskoj je prikupljeno 166 doza krvi, u Jasenovcu 20 a u Lipovljanima 64 doze krvi. Akciji je pristupilo ukupno 285 darivatelja, prikupljeno je 250 doza krvi,te odbijeno je 35 darivatelja. Posebnost ove akcije bila su dva liječnička tima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, tako da se akcija provodila brže i efikasnije. Dobrovoljni darivatelj iz Novske Zvonko Sertić darivao je prigodom ove akcije krv po 100-ti put, a rekorder je Željko Josipović iz Novske s 160 darivanja, dok se gradonačelnik Vlado Klasan ovoj humanitarnoj akciji odazvao već 70 puta. Prvoj ovogodišnjoj akciji pristupilo je i 9 novih darivatelja.

"Sigurni smo da ćemo u 2017. godini ispuniti plan  Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, a koji predviđa da prikupimo 720 doza, jer je već u prvoj prikupljeno 250. Najavljujem i slijedeću akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se provesti od 26. do 28. lipnja", rekao je ravnatelj GDCK Novska Zoran Prpić.