Grad NOVSKA Službene stranice

Ugovor na 6,7 milijuna kuna za rekonstrukciju Hrvatskog doma u Rajiću

Za rekonstrukciju Hrvatskog doma u Rajiću, Grad Novska je dobio 6,7 milijuna kuna. Ugovor u Ministarstvu poljoprivrede, s ravnateljicom Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstva i ruralnog razvoja, Matildom Copić, potpisao je Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske.

Sredstva su dobivena kroz program 7.4.1. - „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

"Rekonstrukcijom Hrvatskog doma u Rajiću obnoviti će se interijer i poslovni prostori koji će nakon obnove dobiti novu namjenu. U jednom od prostora smjestiti će se prostor za kulturno društvena događanja, a u drugom izdvojeni prostor Dječjeg vrtića „Radost“ , za jednu odgojnu skupinu djece. Nakon uređenja trga, rekonstrukcijom društvenog doma, Rajić će dobiti prekrasno ukrašen, oplemenjen arhitektonski i sadržajno svoj centar", naglasio je Marin Piletić, gradonačelnik.

Osim Grada Novske, u prostoru Ministarstva poljoprivrede i uz nazočnost ministrice Marije Vučković, potpisano je i 39 Ugovora o financiranju projekata gradova i općina iz Programa ruralnog razvoja RH.

"Ulaganje u infrastrukturu i podizanje životnog standarda u ruralnim područjima gotovo je jednako važno kao i ulaganje u povećanje poljoprivredne proizvodnje i prerađivačkih kapaciteta jer podjednako doprinose kvaliteti života, stvaranju novih vrijednosti i poticanju zapošljavanja i naseljavanja naših ruralnih područja", kazala je ministrica Vučković.