Grad NOVSKA Službene stranice

Upisi u Srednju školu Novska – upisuje se 110 učenika u prvi razred, u izboru 5 usmjerenja

Upisi u Srednju školu Novska – upisuje se 110 učenika u prvi razred, u izboru 5 usmjerenja

Za upis u prve razrede Srednje škole Novska za narednu školsku godinu, upisuje se 110 učenika u pet razrednih odjela. U programu su, razred ekonomista, opća gimnazija, razred za zanimanje prodavač, razred tehničara za razvoj video igara u koji se prima 26 učenika, te razred za zanatska zanimanja, bravar, stolar i vodoinstalater.

Ispunjene obrasce Upisnica učenika primaju se od 12. do 14. srpnja.

"Što se tiče upisa učenika, svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja na Upisnici dostupnoj na mrežnoj stranici sustava za upise „upisi.hr“ . Upisnicu može donijeti osobno ili dostaviti elektroničkim putem na mail adresu Srednje škole Novska" – kazala je Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Srednje škole Novska.

TONSKI PRILOG: Nikolina Fijačko Filipović

 

Uz ostalu dokumentaciju za upis u strukovna zanimanja, potrebna je i liječnička svjedodžba medicine rada ili nadležnog školskog liječnika. Provjera znanja iz stranog jezika bit će samo u slučaju da ga učenik nije ranije učio, a traži se kroz Natječaj za određeno usmjerenje.

"Do sada nismo imali takvu provjeru, jer svi učenici osmaši su učili jedan od dva strana jezika, a to je engleski ili njemački. Samo se za tehničara za razvoj video igara isključivo traži engleski jezik" – napomenula je ravnateljica, dodajući da se sve potrebne informacije za upis učenika u prve razrede nalaze na stranicama Srednje škole Novska.

Posebno ističe kako je za sve učenike koji nisu s područja Grada Novske pripremljen smještaj u budućem Učeničkom domu, a osigurana im je i obrok.

TONSKI PRILOG: Nikolina Fijačko Filipović

 

Poveznica za natječaj za upise.

Poveznica za promotivni video o školi i zanimanjima koje nudimo: