Grad NOVSKA Službene stranice

Vukovar zahvalio Novskoj na donaciji za Vodotoranj

Vukovar zahvalio Novskoj na donaciji za Vodotoranj

Cijela Hrvatska ujedinila se kako bi svojim skromnim doprinosom sačuvala simbol hrvatskog zajedništva – Vukovarski vodotoranj. Projekt obnove simbola otpora i obrane grada pokrenuo je Grad Vukovar u kojemu tvrde kako je Vodotoranj puno više od obične betonske građevine. To su prepoznali građani diljem Lijepe naše, te su se u ovaj projekt uključili svi – od raznih Udruga do jedinica lokalne samouprave. Svoj doprinos očuvanju Vukovarskog vodotornja putem novčane donacije dao je i Grad Novska, te Nogometni klub Libertas, čiji su članovi Izvršnog odbora jednoglasno prihvatili prijedlog gradonačelnika Vlade Klasana. 

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava je u ime svih građanki i građana Vukovara, te u svoje osobno ime Gradu Novska uputio iskrenu zahvalu na ukazanom hrvatskom zajedništvu. "Zaprimil smo Vašu vrijednu donaciju projektu "Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva" na čemu Vam iskreno zahvaljujemo. Vaš prilog ćemo iskorisiti na najbolji mogući način za očuvanje najboljih vrijednosti koje je Vukovar dao Hrvatskoj tijekom stvaranja i obrane RH, ali i za rađanje novih dobara kojima zajedničkim snagama stanovnicima Vukovara pružamo bolje danas i sutra" – stoji u zahvali, gdje je između ostalog navedeno kako će se ime Grada Novske zasluženo nalaziti na istaknutom i posebnom mjestu svih donatora na samom objektu Vukovarskog vodotornja, nakon što bude svečano i javno otvoren.

Gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan izjavio je kako je ovo još jedan način na koji novljanska Gradska uprava pokazuje da drži do očuvanja vrednota iz Domovinskog rata, osvrnuvši se kako je to još jedna potvrda da laži izrečene u političke svrhe od pojedinih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata nisu istinite. Gradonačelnikova izjava odnosi se na vijest koju je u svibnju prošle godine plasiralo nekoliko medijskih portala, a u kojoj se navodi kako je gradonačelnik Klasan zabranio humanitarni koncert za Vukovar. Gradonačelnik je u nekoliko navrata izričito osudio te natpise, ogradio se od njih usmeno,  čak i pisanim putem poslavši demati istim tim portalima, koji ga nikada nisu objavili. Klasan tvrdi – ne moraju, demantiraju ih naša djela, koja su dokaz da sam istinski hrvatski branitelj i kao takav nikada ne bih zabranio održavanje koncerta.