Grad NOVSKA Službene stranice

Završavaju se radovi na kanalizacijskoj odvodnji u Bročicama

Završavaju se radovi na kanalizacijskoj odvodnji u Bročicama

U tijeku je postavljanje zadnje dionice kanalizacijskih cijevi u naselju Bročice, radi se i na crpnim stanicama, a poslove koje obavlja tvrtka Palir trebali bi završiti u naselju do kraja godine, te sustav pripremiti za tehnički pregled.

Ovo je dio projekta Aglomeracije Novske, uređenja 42 kilometra nove kanalizacijske mreže i nove vodovodne infrastrukture na području Grada Novske. Radove su započeli  početkom ove godine.

Dvije radne grupe, nakon završenih radova u Crkvenoj i ulici Puta mira, završile su asfaltiranje prometnica oštećenih kod poslova, a kako je rekao Mario Filipović, direktor Vodovoda Novska, ovi radovi se izvode i u ulici Hrvatskih branitelja, a uređuju se i kolni mostovi.

TONSKI PRILOG: Mario Filipović

 

Najveći zahvat Aglomeracije Novska je kanalizacijska odvodnja po naseljima, od Starog Grabovca do Rajića. Nakon što su postavili cijevi kroz Stari Grabovac, izvođači završavaju poslove ispod potkućnica u Paklenici, a radovi uskoro ulaze i u naselje Voćarica.

Ovisno o vremenskim prilikama, prema najavi započinju i radovi postavljanja kanalizacijske odvodnje uz županijsku cestu kroz Stari Grabovac.

TONSKI PRILOG: Mario Filipović