Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak energetske obnove Dječjeg vrtića „Radost“ - na korist i kvalitetu života djece i zaposlenih

Završen je projekt energetske obnove Dječjeg vrtića „Radost“, čime je zgrada u potpunosti sanirana i podignuta na europski standard.

Kako je prilikom završetka projekta, zahvalivši se svima koji su doprinijeli uređenju kazala ravnateljica vrtića, Ljerka Vidaković, „energetska obnova zgrade je na korist i kvalitetu života djece i zaposlenih, „obnova znači puno za poboljšanje uvjeta vrtićke djece ali i podizanje ekološke svijesti najmlađih“.

Ravnateljica je istaknula, energetskom obnovom zgrada Dječjeg vrtića „Radost“ Novska, dobila je novu fasadu, stolariju, eklektične instalacije s štednim rasvjetnim tijelima, kotlovnicu, čime se postiže energetska uštedu na oko 87 posto potrošnje energenata.

Vrijednost projekta je 2.754.650,40 kuna, od čega je 1.287.400,51  kuna bespovratnih sredstava EU i 784.900,32 kuna iz Fonda za sufinanciranje EU projekata. Radove prije roka završetka gradnje izvela je građevinska tvrtka „Big boys gradnja“iz Brestače, vlasnika Maria Kozića, a građevinski nadzor proveo je  Hrvoje Ljubojević iz Tenzor d.o.o.

Iako je cijela zgrada i fasade zasjale novim sjajem i uljepšavat će život djeci, gradonačelnik Marin Piletić, najavio je i oslikavanje vanjskih zidova, prizorima iz bajke „Šuma Striborova", što bi dodatno veselilo dječje okruženje i okoliš.      

U više  skupina, u Dječjem vrtiću „Radost“ ima mjesta za 186. djece, a završetkom novog vrtića do slijedeće pedagoške godine,  u Dječjem vrtiću „Stribor“ biti će mjesta za još pet odgojnih skupina.