Grad NOVSKA Službene stranice

Poštovani posjetitelji,

Grad Novska jedan je od najuređenijih kontinentalnih gradova Hrvatske - da bismo ovu izjavu potkrijepili moramo objaviti i fotografiju sedam zelenih cvjetova koliko je Hrvatska turistička zajednica dodijelila Novskoj.

Pitomi, slavonski grad smjestio se na obroncima psunjskog gorja uz savske vode. Mjesto je to bogato šumom, ali i okruženo plodnom zlatnom ravnicom.
U Novsku možete doći željezničkom prugom iz Zagreba ili Vinkovaca, autocestom A3, običnim cestama iz različitih smjerova, motornim vozilima, biciklima, kako god odlučili.
No, kako god došli, znajte da ćete biti dobrodošli kod ljudi koji vole biti dobri domaćini, koji vole zapjevati, ali i pogostiti.
Za to nam ne manjka vrhunskog kulena, kobasica, slanine ili rakije. Novska kao najzapadniji slavonski grad njeguje svoju tradiciju - kulturnu, vjersku, gastronomsku, ali i prihvaća izazove budućnosti.
Grad je to jedne od najvećih poduzetničkih zona, grad bogate drvne industrije s vrhunskim drvnim namještajom, grad koji će uskoro postati sjedištem jednog od rijetkih poduzetničkih inkubatora za informatičku industriju.
U Novskoj se možete nauživati zelenila i ljepota gradskog parka, opustiti uz melodije učenika jedne od najboljih glazbenih škola u Hrvatskoj, obići jednu od najljepših hrvatskih knjižnica,razgledati baroknu crkvu sv. Luke...
Uz nadu da vas Novska neće ostaviti ravnodušnima te da ćete na ovim stranicama pronaći ono što vas zanima, srdačno vas pozdravljam!

 

Gradonačelnik Grada Novske

Marin Piletić

 

Grad Novska
Trg dr. Franje Tuđmana 2
44330 Novska
e_mail: grad@novska.hr

Tel: 044/691-500
Fax: 044/691-518

OIB: 09112913581