Grad NOVSKA Službene stranice

Novi područni objekt Dječjeg vrtića

Novi područni objekt Dječjeg vrtića "Tintilinić" u Brestači

Svečano je otvoren područni objekt vrtića ‘Radost’ Novska u Brestači, nazvan ‘Tintilinić‘, u istoj zgradi gdje se nalazi područni objekt Osnovne škole Novska, a upravo je O.Š. Novska dodjelila dio ovog prostora na korištenje vrtiću, koji će sada ovdje moći zadovoljiti rastuće potrebe roditelja Grada Novske.

Ove godine je vrtić ‘Radost’ primio čak 375 djece, čime se nastavlja trend rasta i zbog čega je ovo proširenje od ključnog značaja. “Ljeto smo proveli u adaptaciji objekta i nabavi didaktike,” izjavila je ravnateljica vrtića ‘Radost’, Ljerka Vidaković. “U rujnu smo dobili potvrdu ministarstva, te se nadamo da će ovaj kapacitet zadovoljiti potrebe roditelja i djece! Trenutno smo u velikim projektima i u novim programima koje ćemo nuditi otvaranjem i izgradnjom još jednog objekta.

Od 2017. vodimo se politikom da svoj djeci možemo osigurati mjesto u vrtiću”, izjavila je gradonačelnica Grada Novske, Marija Kušmiš, “To pomaže djeci u rastu, razvoju i socijalizaciji, te ih priprema za život koji je pred njima. Također to je velika pomoć i podrška roditeljima.