Grad NOVSKA Službene stranice

Obraćanje medijima povodom manifestacije Lukovo u Novskoj i proslave Dana grada Novske

Obraćanje medijima povodom manifestacije Lukovo u Novskoj i proslave Dana grada Novske

Povodom početka manifestacije Lukovo u Novskoj i proslave Dana grada Novske u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta održana je konferencija za medije. Obratili su se ispred Organizacijskog odbora Ivana Matanović i gradončelnica Marija Kušmiš.

Ivana Matanović naglasila je da ovogodišnje Lukovo ima razne novosti, više od 100-injak glumaca i preko 300 volontera gradski park pretvorit će u kazalište na otvorenom koje je ujedno i interaktivno. Uz gospodski način života starih Novljana koje su predvodili članovi poznate obitelji Knopp, prikazuje se i seoski način života, kao i običaji.

Predstavnici gradske straže čuvat će red i mir, a na štandovima ženskog i muškog placa bit će moguća kupnja izloženih domaćih proizvoda. Jedno je sigurno, plesat će se slavonsko kolo uz zvuk tambura na tamburaškom poslijepodnevu na kojem nastupa čak pet tamburaških sastava, jedan od njih je poznati TS Berde Band. Kad se zabava u gradskom parku završi kreću nastupi poznatih glazbenika u centru grada – Željko Bebek i Ljubavnici nastupaju u petak, 13. listopada, a Doris Dragović i Klapa Kampanel u subotu, 14. listopada.

Naglašavajući da ovogodišnje Lukovo ima temu dolazak putnika namjernika, pozvvala je „sve da s nama proslavite Lukovo u Novskoj, Dan grada Novske i zaštitnika grada sv. Luku”. Zbog sve većeg iskazanog interesa posjetitelja novost je da Medeni vlak na kirvaj s daškom prošlosti do Novske vozi iz smjera Zagreba i Vinkovaca i 14. i 15. listopada