Grad NOVSKA Službene stranice

Premijer Andrej Plenković posjetio Novsku

Premijer Andrej Plenković posjetio Novsku

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković posjetio je Novsku danas oko 11 sati. S njim su obišli grad potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, dogradonačelnik Novske koji obnaša dužnost gradonačelnika Siniša Kesić , te Marija Kušmiš, ravnateljica Parka prirode Lonjsko polje.

Premijera je prvo službeno dočekao dogradonačelnik Siniša Kesić, koji mu je u ime Grada Novske pružio dobrodošlicu, te ga poveo u razgledavanje radova na hotelu Knopp. Policija i siguronosne službe regulirale su promet na pojedinim točkama u gradu, kako bi se posjet mogao odviti bez smetnji.

Bivši gradonačelnik Novske, Marin Piletić, sada ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao i službeni domaćin, dogradonačelnik Siniša Kesić, tada su poveli premijera Plenkovića do zgrade PISMO-a, te Centra za mlade, kako bi se predstavili mnogobrojni projekti Grada Novske, Razvojne agencije Grada Novske (NORA) i drugih partnera. U Centru za mlade prikazan je i kratki video uradak, kojim je predstavljen niz uspješno ostvarenih projekata. Predsjednik Vlade bio je zadovoljan količinom projekata namijenjenih mladima, te naglasio važnost takvih investicija za budućnost države.

Hvala vam na gostoprimstvu, ovdje u Centru za mlade, i na ovom filmu koji ste nam pokazali – vidi se da ste kreativni, angažirani, agilni, te da znate iskoristiti sve mogućnosti koje su vam na raspolaganju za razvoj vašeg grada,” izjavio je premijer Plenković. Također je primjetio da je Novska uhvatila val četvrte industrijske revolucije, u vidu razvoja gaming industrije po kojoj je grad postao poznat. “Prepoznali ste jednu novu nišu razvoja, nešto čime se ljudi prije ovdje nisu bavili,” rekao je premijer, “čime ste pokazali da se može razvijati novi vid regionalnog razvoja, ali i novih zanimanja, novih radnih mjesta.”

Predsjednik Vlade potom je naglasio demografsku revitalizaciju i fokus na mlade, te korištenje europskih fondova za kvalitetne projekte. Ovo je drugi njegov posjet gradu u relativno kratkom razdoblju, što je premijer okarakterizirao kao praćenje napretka Novske. No, naglasio je i političku dimenziju posjeta, u funkciji predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.