Grad NOVSKA Službene stranice

Gradska uprava održala još jedan konstruktivan sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Grada Novska

Gradska uprava održala još jedan konstruktivan sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Grada Novska

Predstavnici Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Vladom Klasanom su u četvrtak, 27. listopada u Maloj vijećnici održali sastanak s predstavnicima Udruge obrtnika Grada Novske, koje je predvodio predsjednik Željko Pugelnik. Sastanak je upriličen kako bi novljanski obrtnici gradonačelnika upoznali s problemima na koje nailaze, te kako bi razgovarali o načinima i mjerama kojima Grad može pomoći obrtnicima. Predsjednik Udruženja obrtnika Grada Novske Željko Pugelnik je tom prilikom objavio kako na području Grada Novske ugasilo 13 obrta, te da ih na području Grada Novske sada ima 290, naglasivši kako su u županiji još uvijek među boljima.

"Razgovarali smo također o potencijalnim olakšicama kojima bi Grad Novska pomogao njihovom djelovanju, poput smanjenja komunalne naknade i poreza na tvrtku" – izjavio je gradonačelnik, dodavši kako će obrtnici dostaviti sve potrebne podatke, nakon čega će Grad razmotriti da li će ih spomenutih nameta osloboditi u potpunosti ili u određenom postotku. Spomenuti su i imovinsko – pravni odnosi Doma obrtnika Grada Novske, a gradonačelnik je sastanak ocijenio kao vrlo kvalitetan, dodavši kako Grad Novska osim htjenja za konstruktivnim razgovorom zaista pomaže obrtnicima, što će se posebno istaknuti prilikom dolazaka novih investitora, jer je puno naših obrtnika zaposleno na izgradnji novih objekata. Gradonačelnik je obrtnicima predložio neka razmišljaju o okrupnjavanju, rekavši kako se to pokazalo kao dobra odluka, navodeći pritom neke primjere.

Udruženje obrtnika Grada Novske uskoro će održati sastanak Upravnog odbora, na kojem će donijeti neke ključne odluke i obavijestit članove o novim saznanjima. "Budući da s Gradskom upravom imamo dobru suradnju, vjerujemo da ćemo se ponovno sastati kako bi postigli neke rezultate s ciljem ostanka na 290 obrtnika na području Grada Novske. Vjerujem da će stvari nagodinu krenuti na bolje, ako se u Novskoj otvori bilo koja nova tvrtka s kojima bi mogli surađivati " - istaknuo je predsjednik Udruženja Željko Pugelnik, te je naveo primjer Građevinskog obrta "PE-GRA" koji obavljaju poslove za novu tvrtku "Thermostone".