Grad NOVSKA Službene stranice

Početak realizacije projekta Poduzetnički inkubator PISMO - Novska

Potpisivanjem ugovora s izvođačima radova na zgradama budućeg Poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska, krenuti će i radovi. Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem  „Poduzetničkog inkubatora PISMO – Novska“, vrijedan oko  24  milijuna kuna, od čega iznos Eu potpora iznosi skoro 20 milijuna.

U sklopu projekta predviđena je rekonstrukcija i opremanje dviju zgrada u Novskoj, više od 1200 metara prostornih koje će imati,  odnosno  26 funkcionalnih jedinica, uredi, video i glazbeni studio, motion capture studio, VR oprema, prostor sa CNC strojem, 3D printerom, mikroljevom, coworking prostor, konferencijska dvorana.

Izvođači radova su Zajednice ponuditelja PE-GRA, građevinsko – uslužni obrt i S.V.E. Instalaterski obrt za zgradu pokraj pošte, a za  objekt na lokaciji Gradska tržnica izvođač je Građevinski obrt Big Boys gradnja.

Potpisivanju su nazočili,  Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, njegov zamjenik Roman Rosavec, gradonačelnik Marin Piletić kao i Mario Čelan, direktor SIMOR-e.

Rečeno je kako je „cilj projekta razvoj nove poduzetničke infrastrukture na području Grada Novske i Sisačko moslavačke županije. Time bi se poduzetnicima omogućio lakše i učinkovitije poslovanje, razvoj njihovih ideja i poslovanja,  kao i otvaranje novih radnih mjesta“.

Naglašeno je kako će Poduzetnički inkubator PISMO-Novska  biti fokusiran na sektore metalne i gaming  industrije,  razvoja video igara koja bilježi veliki rast i financijsku dobit.