Grad NOVSKA Službene stranice

 

Osnovna škola Novska

Adresa: Trg dr. Franje Tuđmana 1
44330 Novska
Tel:  +385 044/600-098, Tel/fax:  +385 044/600-095
Ravnateljica: Antonija Mirosavljević

Osnovna škola Novska jedna je od najvećih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji. U 2007/2008. školskoj godini nastavu je pohađalo 1013 učenika, raspoređenih u 45 razrednih odjela. Ukupan broj zaposlenih je 90, od toga 66 učitelja, 4 stručna suradnika i 20 ostalih djelatnika.

Osnovna škola Novska prepoznatljiva je po kvalitetnom odgojno-obrazovnom radu učitelja, estetskom uređenju škole i okoliša, kao i kontinuiranom uspjehu učenika na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama.  Učenicima se pruža mogućnost uključivanja u niz izvannastavnih aktivnosti, ekološko djelovanje i javne manifestacije. Škola je posebno prepoznatljiva po radu Učeničke zadruge „Novljanski ogrc“, uspjesima naših lidranovaca, Prometnoj kulturi, kao i izvrsnim rezultatima na brojnim sportskim natjecanjima. Pokrenuta je i suradnja s Radio postajom Novska, gdje učenici osnovne škole, jednom mjesečno, sudjeluju u kreiranju programa pod nazivom „Radio 175“.

Učenici Osnovne škole Novska vrlo su uspješni u nastavku školovanja, o čemu govore predstavnici srednjih škola, iskazujući svoje zadovoljstvo predznanjem učenika. Osim kvalitetne edukacije, škola se ističe i humanitarnim akcijama učenika i vjeroučitelja, a prihod je namijenjen učenicima slabijeg imovinskog stanja.  Već šest godina učenici petih razreda sa svojim razrednicima i vjeroučiteljima posjećuju štićenike Caritasovog doma „Blaženi Alojzije Stepinac“ u Brezovici, darivajući ih prigodnim darovima i prikupljenim novčanim sredstvima. Svi zajedno možemo biti ponosni na rad i uspjehe učenika, učitelja i škole.