Grad NOVSKA Službene stranice

AK „NoGa“ i „Nora“ – zdrav duh uz promociju rekreacije i trčanja za Svjetski dan sporta

Vježbanjem na otvorenom, trčanjem i „Danima otvorenih vrata“, Atletski klub „NoGa“ i Udruga športske rekreacije "Nora" Novska, obilježili su Svjetski dan sporta.

Udruga športske rekreacije "Nora" Novska djeluje sedam godina, promovirajući sportsku rekreaciju u različitim prigodama. Članice kluba vježbaju dva puta na jedan, utorkom i četvrtkom u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska ili na otvorenom, a kako je kazala Marija Bilman, predsjednica, programi su sadržajni. Uz pilates, yogu, aerobik, korektivnu gimnastiku i druge oblike, tjedno imaju oko pet sati vježbi i treninga s Josipom Bjondom Šepović, stručnom trenericom.

Sportskim aktivnostima Atletski klub „NoGa“ rad su oplemenili i  organizacijom humanitarne utrke „SVE za NJU“, a njihova škola trčanja svaki put ima sve više polaznika

Među prepoznate sportske događaje u gradu,  hvale je vrijedna manifestacija, atletska utrka  „NovskaRUN“,  koju su  četiri puta uspješno organizirali okupivši na utrkama stotine sudionika i trkača iz hrvatskih atletskih klubova.

- Ponosni smo što smo nedavno dobili i sredstva za naš projekt „Centar za mlade Novska“.  Ugovor za projekt za koji  smo dobili 1,2 milijuna kuna iz sredstava EU fonda,  u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prošli tjedan potpisao je Filip Mičević, predsjednik AK „NoGa“. Kroz projekt koji je namijenjen edukaciji u sportu zaposliti će se troje mladih u trajanju na 18 mjeseci, kazala je Kaća Piletić, članica kluba.

Vježbanje doprinosi zdravlju i tjelesnoj formi, a kako bi promovirali i sportsku rekreaciju u gradu i upoznali građane čime se bave, obje udruge pozvale su sve, bez obzira na starosnu dob da im se priključe.