Grad NOVSKA Službene stranice

Dan Grada Novske i manifestacija „Lukovo u Novskoj 2018.“ – dodijeljena Priznanja zaslužnima

Nakon mise u Pastoralnom centru sv. Luke Evanđeliste, polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomenika stradalim hrvatskim braniteljima, programom ispred Gradske vijećnice te rezanjem rođendanske torte započelo je „Lukovo u Novskoj“, manifestacija koja će uz raznovrstan zabavni program potrajati do nedjelje.

Uz uzvanike, goste, predstavnike udruga i gospodarstvenike, u nazočnosti počasnog građanina Grada Novske, generala Rudija Stipčića, gradonačelnika i načelnika, Ive Žinića, župana SMŽ,  kao i ministra i izaslanika predsjednika Vlade, Tomislava Ćorića, u povodu Dana Grada Novske i blagdana sv. Luke, održana je i Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske

 

O realiziranim i planiranim projektima  govorili su Ivica Vulić, predsjednik GV Grada Novske  i Marin Piletić, gradonačelnik, koji je između ostalog rekao, „učinili smo da se u Novskoj gradi i da se otvaraju radna mjesta“, zahvalivši se županiji i ministarstvima na potpori u tome, kao i svima koji doprinose boljitku grada.

Dana grada i rođendan Novske čestitali su  Ivan Knez,  prvi čovjek Biograda na Moru, gradonačelnik prijateljskog njemačkog grada Mengena, Stefan Bubeck, Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije te ministar i izaslanik predsjednika Hrvatske Vlade, Tomislav Ćorić.

Dodijeljena su i javna priznanja zaslužnima, Pismeno priznanje Županijskoj upravi za ceste Sisačko moslavačke županije i Udruzi Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ris“ Kutina – podružnici Novska, Povelju humanosti primila je Ana Kaurin, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Novske , kao i Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Novska,  a Zahvalnica je uručena, Igoru Tatareviću, mag.mus., profesoru Glazbene škole Novska.

 

Na središnjem gradskom trgu pred brojnim građanima nastupio je Ivan Zak, a tijekom odvijanja manifestacije građani i gosti Novske moći će uživati u još nekoliko glazbenih programa kao i u vatrometu.