Grad NOVSKA Službene stranice

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Novske

Pod predsjedanjem Ivice Vulića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske, održana je 3. sjednica ovog gradskog tijela. Na sjednici burno i  od početka prigovaranje. Započelo je zbog odgovor oko korištenje službenog vozila grada u mandatima bivših gradonačelnika Antuna Vidakovića i Vlade Klasana. Radi prigovaranja i upadanja u riječ predsjedavajući je dodijelio i opomenu Vladi Klasanu, DLS, kome se nije svidio način kako je ovaj prezentirao količinu prijeđenih kilometara koje je prevalio vozeći službeni automobil.

Vijećnik Klasan nastavio je s prigovorima i kada se prešlo na točku Dnevnog reda -  vijećnička pitanja,  ovaj put radi  redoslijeda postavljanje pitanja vijećnika.  Naveo je kako je s vijećnicima DLS-a, predao pitanja prije vladajućih, a  kojima je predsjedavajući dao prednost kod postavljanja pitanja. 

Sjednicu su nakon toga napustili vijećnici DLS-a, Vlado Klasan, Žan Žafran, Dragana Domitrović te  Milena Pavković Novotni, vijećnica SDP-a i Antun Maruski. Od opozicije u Gradskoj vijećnici ostali su vijećnik Željko Soldo HSP i Velimir Jakupec HSU, koji je rekao kako zbog nastale situacije izlazi iz koalicije s DLS-om i SDP-om te će u radu Gradskog vijeća biti nezavisni vijećnik. 

O svemu se očitovao i predsjedavajući Ivica Vulić, rekavši „da je bilo za očekivati scenarij kakav je priredila opozicija“ te kako pojedinci, navodeći bivšeg gradonačelnika, a sada vijećnika Vladu Klasana, „još nije shvatio da vlast koju je on obnašao prošla“. 

- Poslovnik je izmijenjen 2013. godine kada je Vlado Klasan bio gradonačelnik. U to vrijeme mi smo bili opozicija i upozoravali smo da Poslovnik nije usklađen, rekao je Vulić

Aktualni sat u daljnjem tijeku prošao je mirno. Pitanja su postavili vijećnici, Miroslav Perošević, HDZ,  gradonačelniku o 100 dana mandata te preregistraciji djelatnosti tvrtke Novokom, Željko Soldo, HSP, kanalizacijskom sustavu i pročistačima, odnosu Grada i Hrvatskih voda, Roman Bilogrević, HDZ, rekonstrukciji  cesta, Sanja Leški, HDZ, o unutarnjem i vanjskom uređenju Mjesnih domova, te odvodnim kanalima,  Velimir Jakupec, nezavisni, o prostoriji za rad HSU-a.

Na postavljena pitanja odgovarao je Marin Piletić, gradonačelnik kao i Mario Filipović, direktor „Vodovoda“.

Dnevni red nastavljen je Izviješćima o radu i financijskom poslovanju, VZ Grada Novske, Davor Štimac, zapovjednik, Zajednice športskih udruga, Josip Šimunović, predsjednik, Gradskog društva CK Novska, Zoran Prpić, ravnatelja, POU Novska, Valentina Opić, ravnateljica, GKČ „Ante Jagar“ , Darija Jež, ravnateljica, TZ Grada Novske, Milijana Dižep Margetić, voditeljica TIC-a, Dječji vrtić „Radost“, Dijana Kadliček, ravnateljica, Glazbena škola u Novskoj, Dunja Uroić, ravnateljica .

Na ovaj dio sjednice u rad su se uključili i vijećnici opozicije koji su se vratili u vijećnicu. Uz rasprave, postavljanje pitanja izlagačima Izviješća, sva su i prihvaćena jednoglasno ili većinom glasova vijećnika.