Grad NOVSKA Službene stranice

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Novske

Iako  naviknuti  na poduži  Dnevni red sjednica Gradskog vijeća Grada Novske, za 5. sjednicu predsjednik Gradskog vijeća, Ivica Vulić, predložio je samo šest točaka. Započelo je pitanjima gradskih vijećnika, a postavili su ih Josip Kovačević (HDZ), Željko Soldo (HSP), Ivana Kuzlić (HDZ), Ivica Vulić (HDZ), Branka Marton (HSS), Antun Maruski (SDP) i Ronald Bilogrević (HDZ).

Većina se odnosila na komunalnu infrastrukturu,  na projekt aglomeracije Novske, uređenje vodotoka u naselju Jazavica, industrijski kolosijek u Poslovnoj zoni Novska, odnosno o stanju korištenih pružnih pragova i tračnica za namjeravanu izgradnju, na razvrstavanje komunalnog otpada, ali i rekonstrukciju županijske ceste kroz naselje Bročice, projekt kanalizacije Brestača – Nova Subocke kao i projekt „pametni grad“ i nove tehnologije.

Većinu odgovora na postavljena pitanja dao je gradonačelnik Marin Piletić, njegov zamjenik Siniša Kesić te direktori tvrtki "Novokom" i "Vodovod", Tomislav Bogojević i Mario Filipović.

Jedna od točaka Dnevnog reda bila je i Odluka o izboru Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske. Izabrani su, za predsjednika Ivica Vulić, a za članove, Milan Čorak, Darko Josić, Mario Kasumović, Ana Kaurin, Božica Lončarević, Ante Stojić, Nikola Vidaković, Vinko Maček, Mato Ljubičić i Vlado Ličanin.

- Odbor hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske je savjetodavno tijelo Gradskom vijeću, gradonačelniku i bit će nositelj aktivnosti oko obilježavanja svih značajnih datuma iz Domovinskog rata, ali i pomoć hrvatskim braniteljima i Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Ovim se daje poseban dignitet i poštovanje Udrugama, da u zajedništvu s Gradskim vijećem rade neometano , bez ucjena i omalovažavanja, što je na žalost u proteklom četverogodišnjem razdoblju bio slučaj, - rekao je gradonačelnik Piletić nakon prihvaćanja prijedloga o izboru članova Odbora.

S većinom glasova prihvaćen je i prijedlog Odluke o pristupanju Grada Novske Zajednici proizvođača Sisačko-moslavačke županije – Zadruzi za proizvodnju, trgovinu i usluge.

Ono što je obilježilo rad zadnje dvije sjednice GV Grada Novske je, povećano zanimanje građana za rad gradskih vijećnika na sjednicama, pa na njima nazoče uz prethodnu najavu.