Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan ugovor između Grada Novske i obrta “Mehanizam” iz Brestače

Potpisan ugovor između Grada Novske i obrta “Mehanizam” iz Brestače

Danas je potpisan još jedan ugovor o kupoprodaji neizgrađenoga građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Grada Novske. Kao najpovoljniji ponuditelj odabran je Ivan Matić iz Brestače, vlasnik obrta “Mehanizam“. Temeljna djelatnost obrta su pripremni radovi na gradilištu. U ime Grada Novske ugovor je potpisala gradonačelnica Marija Kušmiš, a uz nju na sastanku su sudjelovali i Siniša Kesić, dogradonačelnik Novske, Mišo Tušek, pročelnik upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša te Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske (NORA).

Poslovanje mi ide uspješno i imao sam u planu proširenje”, izjavio je g. Matić. “U vrlo kratkom roku djelovat ću da se izgradi hala za proizvodnju te krenuti u zapošljavanje ljudi.”

U poslovnom planu navodi se planirana izgradnja gospodarsko-proizvodnog objekta površine 1000 m2 koji bi se sastojao od uredskih prostora te proizvodne hale opremljene CNC strojem, rezačicom za metal, hidrauličnom prešom, opremom za varenje, kompresorima i utovarivačem. U hali bi bila smještena i komora s dodatnom opremom za bojanje i ostalim potrebnim alatima za proizvodnju građevinskog alata. Postrojenje će se baviti izradom različite opreme, poput opreme za transport, prikolica, kontejnera, i slično. Ukupna vrijednost investicije je 800.000,00 eura, a planirano je zapošljavanje 22 radnika.