Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta - foto naponska elektrana

Potpisan Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta - foto naponska elektrana

U maloj sali Gradske vijećnice gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš i direktor SWAT ENERGY d.o.o. kojeg zastupa Ivan Milinković potpisli su Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni Novska. Po provedenom Javnom natječaju za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Novske u Poduzetničkoj zoni Novska, površine 60.004 m2 kao najpovoljniji ponuditelj za sklapanje ugovora o kupoprodaji predmetne nekretnine odabranoje trgovačko društvo SWAT ENERGY d.o.o. sa sjedištem u Novskoj, ulica Augusta Šenoe 12, a koje zastupa direktor Ivan Milinković.


Trgovačko društvo SWAT ENERGY d.o.o. na kupljenoj nekretnini izgradit će fotonaponsku elektranu ukupne priključne snage od 6.000 kW, koja će proizvoditi električnu energiju isključivo za plasman u distribucijsku elektroenergetsku mrežu pri čemu će se na kupljenoj nekretnini u tu svrhu postaviti cca 16.000 fotonaponskih panela. Ukupna vrijednost investicije je cca 5,5 milijuna EUR.


Radi se inače o drugom ulaganju Ivana Milinkovića u Poduzetničkoj zoni. Naime. krajem travnja ove godine zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić i Ivan Milinković, direktor tvrtke Žuti grejp d.o.o. potpisali Ugovor o kupoprodaji nekretnine, odnosno neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska površine nešto više od 10.000 m, gdje bi se u prvoj fazi gradila pivovara, pivnica, kafić, restoran, solarna elektrana, silos ali i noćni klub kao nastavak već dobro poznate franšize Alcatraz iz Zagreba. U drugoj fazi predviđena je gradnja hladnjače, trošarinskog skladišta, pogona za obradu mesa, začina i ulja, gljivarnik te francuske pekarnice dok će u trećoj fazi Novska dobiti butik motel s punionicom za električne automobile. Vrijednost investicija u prve dvije faze je 2,6 milijuna eura te zapošljavanje 38 radnika, dok za butik motel u tvrtki Žuti grejp d.o.o. računaju na dodatnih 1,2 milijuna eura.