Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisani Ugovori za potporu razvoja malog poduzetništva

Potpisani Ugovori za potporu razvoja malog poduzetništva

Danas je u maloj gradskoj vijećnici potpisano nekoliko značajnih ugovora koji označavaju novi korak prema poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Gradonačelnica Marija Kušmiš i zamjenik gradonačelnice Siniša Kesić, srdačno su pozdravili poduzetnike koji su došli potpisati ugovore, čestitajući im na inovativnosti.

U okviru Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za razdoblje od 2021. do 2025. godine, današnji dan označava potpisivanje Ugovora na temelju dvaju Javnih poziva za dodjelu potpore male vrijednosti. Ugovori su sklopljeni za dvije različite mjere s ciljem poticanja poduzetničke aktivnosti i stvaranja novih radnih mjesta.

Prva mjera, Mjera 2. podmjeru 2.1. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a, obuhvaća pet poduzetnika početnika koji su već ostvarili potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ugovori su potpisani s pet raznolikih poduzetnika koji pokrivaju različite sektore i djelatnosti:

K&D 3D Design – Društvo s ograničenom odgovornošću za usluge, specijalizirano za ostalo tiskanje, čije je vodstvo povjereno direktoru Karlu Papiću.
Cvjetni atelje GAJ – Obrt za usluge usmjeren na cvjećarske aranžerske usluge, s vlasnicom Anom Vizjak iz Novske.
UGOSTITELJSKI OBRT – Obrt vlasnice Antonije Lončarević, koji se bavi pripremom i usluživanjem pića, smješten u Rajiću.
MAT-FRA – Obrt za ugostiteljstvo s fokusom na caffe barove, čiji je vlasnik Marijan Jovanović.
H&S STUDIO – Obrt za proizvodnju, prodaju i tisak igara i igračaka, čija je vlasnica Mateja Grganja Latinović.
Ugovorima ukupne vrijednosti od 12.982,05 eura, Grad Novska će sufinancirati uređenje poslovnog prostora i nabavu opreme kako bi se olakšao početak novih start-up poduzetničkih inicijativa. Ova inicijativa ne samo da će doprinijeti širenju poslovnih aktivnosti u gradu, već će također rezultirati i otvaranjem minimalno pet novih radnih mjesta.

Druga mjera, Mjera 2. podmjeru 2.2. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a u sektoru gaming industrije, fokusira se na podršku poduzetnicima u gaming industriji. Ovom prigodom, potpisan je ugovor sa LOKI’S STUDIO, obrtom za izradu videoigara i aplikacija, s vlasnikom Lovrom Kovačevićem iz Požege. Grad Novska će sufinancirati trošak plaće za pokretanje ovog start-upa, a samim time i otvoriti jedno novo radno mjesto.

Sveukupno, današnjim potpisivanjem ugovora za obje mjere, Grad Novska će podržati širenje poduzetničke aktivnosti i razvoj novih subjekata na lokalnoj razini. Prihvatljivi korisnici ovih potpora su mikro, mala i srednja poduzeća te obrti koji su registrirani na području Grada Novske, a posluju manje od godinu dana od trenutka objave Javnog poziva te imaju potpisan ugovor s HZZ-om za mjeru Potpore za samozapošljavanje.

Ove potpore su značajan korak prema stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj novih poduzetničkih ideja. Grad Novska, kroz svoje napore i inicijative, nastoji osigurati podršku novim poduzetnicima te potaknuti otvaranje novih radnih mjesta i doprinijeti ekonomskom napretku novljanskog kraja.