Grad NOVSKA Službene stranice

Poznata imena zabavljat će publiku na Lukovu u Novskoj

Poznata imena zabavljat će publiku na Lukovu u Novskoj

Lukovo u Novskoj Novljanima je Dan grada, a svima ostalima najveći kirvaj s daškom prošlosti. Ovaj jedinstveni događaj u listopadu na zanimljiv način posjetitelje vodi u novljansku povijest s kraja 19. i početka 20. stoljeća, a sve to prate i koncerti poznatih hrvatskih izvođača. Ovogodišnji program odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, a poznata su i imena koja će publiku na novljanskom centralnom trgu zabavljati od 13. do 15. listopada.

Čak pet koncerata održat će se tijekom programa. U petak 13. listopada u 20 sati na scenu izlazi rock ikona Željko Bebek, a nakon njega grupa Ljubavnici! Prvi put na ovim područjima, u subotu, 14. listopada od 20 sati, posjetitelji će moći uživati u nastupu glazbene dive Doris Dragović te jedinstvene Klape Kampanel koja je ujedno i poklon Novskoj od prijateljskog grada Biograda na Moru. Nedjelja 15. listopada posvećena je tamburašima tako da se cijelo popodne na glazbenoj pozornici izmjenjuju tamburaški sastavi dok navečer program završava nastupom Berde Banda.

Prema riječima organizatora radi se o najvećoj koncertnoj ponudi u Novskoj ikada, a više tisuća ljudi pjevat će hitove poput „Željo moja“, „Da je sreće bilo“, „Anđele moj“, „Sve mi uzmite“ i „Slavonija moja mila“. „Naša manifestacija raste, a zajedno s njom i koncertna ponuda. Pripremamo još mnoštvo noviteta zbog kojih će se posjetitelji zaputiti u najzapadniji slavonski grad!“, poručuju iz Organizacijskog odbora uz pozive svima da listopad rezerviraju za dolazak u Novsku.