Grad NOVSKA Službene stranice

Proslava Stepinčeva u Novskoj

Proslava Stepinčeva u Novskoj

U subotu, 10. veljače, u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Novskoj svečano je proslavljena svetkovina župnog zaštitnika. Euharistijsko slavlje predvodio je Ljubiša Krmar, župnik u Župi sv. Terezije Avilske u Suhopolju, u zajedništvo sa svećenicima Novljanskog dekanata. Među njima bio je i novozaređeni svećenik Ivan Klarić iz istoimene novljanske župe koji je u prijepodnevnim satima današnjeg dana u crkvi sv. Lovre u Požegi zaređen za svećenika Požeške biskupije. Među brojnim vjernicima bio je i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te novljanska gradonačelnica Marija Kušmiš sa suradnicima.

U homiliji, predvoditelj slavlja Krmar progovorio je o liku blaženog Alojzija Stepinca kao iskrenog molitelja te onoga koji je crpio svoju snagu iz euharistije. Potaknuo je okupljene da kroz takvu molitvu i euharistiju nasljeduju njegov primjera mučeništva i svetosti, a napose je poticajne riječi uputio novozaređenom svećeniku Klariću čestitavši mu današnji dan primanja svetoga reda.

Na završetku, domaći župnik Krunoslav Juraković zahvalio je svima na sudjelovanju, a napose predvoditelju slavlja. Potom su svi zajedno uputili Bogu molitvu za proglašenje svetim bl. Alojzija te zapjevali njegovo geslo: “U tebe se uzdam Gospodine”. Ovogodišnja proslava Stepinčeva u Novskoj održana je uoči sutrašnje proslave mlade mise Ivana Klarića koja će se održati, također, u spomenutoj župnoj crkvi. Ostale dane trodnevne priprave predvodili su svećenici Matej Siluković, osobni tajnik požeškog biskupa Antuna Škvorčevića te Perica Matanović, župnik u Velimirovcu i nekadašnji župnik ove Župe.