Grad NOVSKA Službene stranice

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske

Na kraju kalendarske godine, pred predstojeće blagdane održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske kojoj su, uz gradske vijećnike nazočili i brojni uzvanici i gosti, a nazočnima su se obratili predsjednik Gradskog vijeća Mariko Stojić i gradonačelnik Vlado Klasan. Nastup učenika Glazbene škole Novska uveličao je predblagansko raspoloženje u Gradskoj vijećnici.

"U proteklom razdoblju zahvaljujući donesenim odlukama Gradskog vijeća pomogli smo gradonačelniku da dovede ulagače u Poduzetničke zone, što je rezultiralo novim radnim mjestima.", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marinko Stojić, zaželjevši prisutnima i svim građanima sretne predstojeće blagdane.

"Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novske u povodu Dana Grada i blagdana sv. Luke, nazočili su veleposlanici iz brojnih zemalja, a posebno raduje uspostavljeni kontakt s japanskim veleposlanstvom. U Grad Novsku, u ovim teškim vremenima, ulažu investitori iz Njemačke i Italije, te će se svakako veleposlanicima i njihovim potencijalnim investitorima predložiti da kod ulaganja u obzir uzmu i Novsku." rekao je, obraćajući se prisutnim gostima i gradskim vijećnicima gradonačelnik Vlado Klasan.

Novljansko područje je prepoznato kao regionalno središte u kojeg posjetitelji dolaze s razlogom, bilo radi klizališta, kupališta ili gospodarskog ulaganja. Bogato je lokacijama koje imaju preduvjete za sportsko-rekreacijski turizam, posebice se tu izdvaja Novljansko jezero kao sve omiljenije izletište za sve uzraste željne uživanja u prirodnim ljepotama. Slijedi brandiranje s prepoznatljivim logotiipom "Srce Hrvatske", jer je područje Grada zemljopisno središte kontinenatalne Hrvatske.

U vrijeme velike nezaposlenosti uspješno se provodi jedan od prioritetnih zadataka, a to je pružiti financijsku pomoć kako srednjoškolcima tako i studentima. Grad Novska za stipendiranje učenika već tri godine zaredom izdvaja znatna sredstva, a pravo na stipendiju učenici ostvaruju prilikom dostave dokumentacije i prijave na javni poziv. "Grad izdvaja 1.700.000,00 kuna iz proračuna, i ponosni smo što je ovo jedinstven slučaj u Hrvatskoj jer smo samo ove godine podijelili ukupno 340 stipendija. Poticanje izvrsnosti i ulaganje u našu budućnost, a to su mladi, nema cijene ", rekao je gradonačelnik Vlado Klasan.

Uz zahvalu svim ustanovama, gospodarstvenicima i javnim poduzećima na suradnji u 2015. godini gradonačelnik Vlado Klasan uputio je blagdansku čestitku, poželjevši svima srenu i uspješnu 2016. godinu.