Grad NOVSKA Službene stranice

Završen glavni projekt izgradnje zgrade s pet stanova – kupnja stanova pod povoljnim uvjetima

Završen glavni projekt izgradnje zgrade s pet stanova – kupnja stanova pod povoljnim uvjetima

Do stana kroz Program POS-a“, program je poticanja stanogradnje, kroz projekt prema programu APN-a – Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, gradila bi se Poslovno stambena zgrada u ulici Alojzija Stepinca.

Za potrebe izgradnje novih stanova izrađen je glavni projekt poslovno stambene jedinice s 5 stanova.

Nakon niza godina kako nije bilo stanogradnje na području Grada Novske, kroz ovaj projekt i pod povoljnim uvjetima kupnje, kako je naveo Marin Piletić, gradonačelnik, „programom društveno poticajne stanogradnje omogućuje se korištenje kreditne linije bez jamaca, uz kamatnu stopu od 1,8 posto, otplatu od 30 godina s godinom počeka“.

Predstavljajući projekt, gradonačelnik ističe potrebu za stambenim prostorima, posebno zbog  sve većeg broja mladih koji dolaze i odlučuju se na život na području Grada Novske. Projektom predviđeni stanovi veličine su od 73 do 102 metra kvadratnih prostornih površine.

Pored zgrade s prvih pet stanova predviđa se daljnja gradnja, gradonačelnik navodi da se kroz anketu koja je provedena javilo dvadesetak građana, a broj zainteresiranih za stanove je sigurno još veći.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

Javni poziv otvoren je do 15. ožujka 2021. godine, a sve dodatne informacije nalaze se na internetskoj stranici Grada Novske ili pozivom na 044 691 520.

Osim ovog projekta, Sporazumom između Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Grada Novske, omogućiti će se izgradnja zgrade za potrebe stambenog zbrinjavanja za korisnika s liste prvenstva te određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba. Ova stambena zgrada u partnerstvu s Vladom RH, gradila bi se na parceli u ulici Antuna Mihanovića.