Grad NOVSKA Službene stranice

Odgojne skupine "Pčelice" i "Štrumpfovi" održale božićnu humanitarnu priredbu

Prosinac je mjesec pun radosti i veselja, posebice u Dječjem vrtiću "Radost" Novska. Maleni vrtićanci bili su jako vrijedni, te su proteklih nekoliko tjedana uvježbavali program kojeg su osmislili zajedno sa svojim odgojiteljicama. Roditelji, bake i djedovi nestrpljivo su čekali priredbu svojih mališana, dok su vrtićanci jedva čekali da prezentiraju svoj trud i rad. Tradicionalna priredba u povodu nadolazećih božićnih blagdana održana je u srijedu, 14. prosinca u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

U kino dvorani gotovo da nije bilo slobodnog mjesta, kao i obično, a među brojnim posjetiteljima nastup djece iz DV "Radost" došli su pogledati i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, ravnateljica POU Novska Valentina Opić, te odnedavno umirovljena, dugogodišnja odgojiteljica Kata Baić. Prisutne je pozdravila ravnateljica DV "Radost" Novska Dijana Kadliček, koja je izjavila kako ova priredba ima i humanitarni karakter, te je svima poželjela ugodnu zabavu. "Posebno me vesele priredbe naših najmlađih, znam koliko su truda uložili zajedno sa svojim odgojiteljicama. Oni su naša budućnost, razvijajmo njihovu kreativnost" – rekao je gradonačelnik, te je upoznao nazočne s bogatom ponudom manifestacije "Advent u Novskoj", pozvavši ih da sudjeluju u aktivnostima koje će se narednih mjesec dana provoditi na Gradskoj tržnici.

Božićna humanitarna priredba "Srce puno nade za djecu Afrike" dio je projekta "Škole za Afriku", koji za cilj ima osvijestiti mališane o prikupljanju pomoći za 13 najugroženijih zemalja u Africi. Doprinos tom hvale vrijednom projektu dale su odgojne skupine "Pčelice" i "Štrumpfovi", DV "Radost" Novska, koji su pred završetak programa izveli Božićnu pjesmu “Noele” na jeziku Kikongo. U pripreme su se uključile i časne sestre iz samostana bl. Marije Propetog Isusa Petković, a odgojiteljice tvrde kako su djeca brzo naučila riječi.