Grad NOVSKA Službene stranice

Polaznici škole klizanja nastupili na III. Maloj novljanskoj pirueti

Proteklih tjedan dana na Novljanskom klizalištu se održavala III. Škola klizanja, tijekom koje je trenerica umjetničkog klizanja Antea Stojić polaznike podučavala osnovne pokrete na ledu, ali i zahtjevnije elemente, te je i one manje odvažne uspjela ohrabriti na prve korake na ledu. Škola klizanja trajala je u periodu od 2. do 10. siječnja, a polaznici su sve stečene vještine prezentirali u utorak, 10. siječnja na III. Maloj novljanskoj pirueti. "Polaznici su učili sve elemente umjetničkog klizanja poput, skokova, pirueta, lastavica, ribica, slaloma itd.. Svi su bili odlični, imali su veliku volju i ako netko nastavi raditi sve što smo učili bez problema će savladati sve elemente klizanja na ledu" – izjavila je trenerica Antea, koja je 30-ak polaznika podijelila u dvije grupe prema sposobnostima vladanja ledenom površinom.

III. Malu novljansku piruetu svečano je otvorio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je rekao kako je osmijeh na licima polaznika, ali i svih posjetitelja klizališta, najveće zadovoljstvo koje se ne može platiti novcem. "Na III. Maloj novljanskoj pirueti nastupili su polaznici škole klizanja iz Novske, Kutine, Lipovljana, Garešnice, koji su pokazali svoja umijeća klizanja na ledu. Ovo je osim zabave i jedan veliki gospodarski moment jer se dokazano ciljano dolazi u naš Grad" – izjavio je gradonačelnik, koji je svim polaznicima uručio priznanja, dok je trenerici Antei uručio zahvalnicu i prigodni buket cvijeća. Voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić iskazala je zadovoljstvo dosadašnjom posjećenošću klizališta, rekavši kako je broj prodanih ulaznica najbolji pokazatelj uspješnosti ove manifestacije. Također je naglasila kako već sada osmišljavaju nove sadržaje kojima će upotpuniti sljedeću klizališnu sezonu.

Prema neslužbenim podacima zasada je prodano oko 6 tisuća ulaznica, što je u odnosu na prošlu godinu odlično, budući da je klizalište ove godine bilo postavljeno i u okolnim gradovima (Kutina, Popovača, Nova Gradiška). Roditelji, bake i djedovi polaznika i brojni posjetitelji klizališta kažu kako se klizalište pokazalo kao idealan poklon mladima u vrijeme blagdana i zimskih praznika. Na naš led izašli su brojni mladi Novljani, ali i mnogi mještani iz okolnih gradova i općina. Od kako se površina klizališta zaledila, dočekati klizaljke i stati na led ponekad je bio pravi zgoditak. Napominjemo da je preostalo malo vremena za zimske radosti na ledu u Novskoj, jer je Gradsko klizalište ove godine otvoreno do 15. siječnja u terminu od 12 do 22 sata. Klizalište je natkriveno i ne ovisi o vremenskim nepogodama, stoga iskoristite prigodu i predstojećih nekoliko dana uživajte u ledeno – zimskim radostima.