Grad NOVSKA Službene stranice

Priznanja za ilustrirane radove s haikuom – hajge na 3. Međunarodnom haiku susretu

Priznanja za ilustrirane radove s haikuom – hajge na 3. Međunarodnom haiku susretu

Učenice  1.b razreda OŠ Novska, Ana Kalanja i Sara Sorić s učiteljicom i mentoricom, Jasnom Popović Poje, nedavno su sudjelovale na  3. Međunarodnom haiku susretu Vežicama kod Rijeke. Za ilustrirane radove s haikuom – hajge, na temu na temu „Trešnjin cvijet“, učenice Ana i Sara dobile su Pohvalnicu, a njihovi haikuom – hajge su izloženi na izložbi najboljih radova.

Ana Kalanja, 1.r., OŠ Novska, „cvjetna ljuljačka/ šarenog leptira/ ljulja vjetrić“ 
Snja Sorić, 1. r., OŠ Novska, „Lete li to cvjetovi ili leptiri?“

Na ovim haiku susretima koji povezuju učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj i učenike Hrvatskih dopunskih škola u inozemstvu, u kategorijama učenika od 1. do 4.r. i od 5. do 8. r. i na više tema pristiglo je 208 hajgi. Glavna izbornica,  Zvijezdana Prohaska, viša savjetnica za likovnu kulturu i likovnu umjetnost, u Agenciji za odgoj i obrazovanje, nagradila je i pohvalila najbolje.

I prijašnjih godina na susretima haiku pjesnika, haiku radovi učenica OŠ Novska dobivali su nagrade, 
podsjetimo, na „5. susretima haiku pjesnika“, za haiku pjesmu na temu „Livada“, učenica Patricije Jelinek osvojio je 1. nagradu, treću za haiku na temu „Breza“ dok je u kategoriji „ilustrirani haiku“, rad Dore Šneperger, osvojio 3. nagradu.

Nagrade i pohvale članice haiku grupe OŠ Novska dobivale su i ranijim na susretima haiku pjesnika.   Zahvaljujući učiteljici Jasni Popović Poje, pjesnikinji i književnici za djecu koja ih vodi, kao i potpori ravnateljice Antonije Mirosavljević, u OŠ Novska se njeguje haiku pjesništvo.

Učiteljica i pjesnikinja Jasna Popović Poje  članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Matice Hrvatske Novska, Društva hrvatskih i svjetskih haiku pjesnika, članica je Društva hrvatskih književnika, a autorica je deset zbirki, pjesama, haiku stihova i malih igrokaza u stihovima.