Grad NOVSKA Službene stranice

Radio postaji Novska - još jedna nagrada HURIN-a "ZLATNI MIŠ" za najbolju Internet stranicu

Hrvatska udruga radija i novina (HURIN), Nacionalna udruga televizija (NUT) i Agencija za elektroničke medije (AEM) su od 22. do 24. studenog u Opatiji organizirali 9. dane elektroničkih medija, 22. dane radija, 9. dane televizije i 9. dane interneta. Pokroviteljstvo nad programom prihvatila je i predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, a suorganizator programa je još i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti. Ovogodišnje Dane elektroničkih medija prati oko tri stotine predstavnika lokalnih i nacionalnih medija, te predstavnici drugih relevantnih institucija i organizacija. Sudionici su upoznati s prijedlogom nove Direktive o audio vizualnim medijskim uslugama, perspektivama razvoja elektroničkih medija, te povezanih pravno – regulativnih pitanja o aktivnostima u domeni medijske pismenosti, s naglaskom na zaštitu maloljetnika u elektroničkim medijima. Jedna od tema koja je od velikog interesa za audio vizualnu industriju jest i panel koji bi trebao odgovoriti na pitanje treba li mijenjati zakon o elektroničkim medijima.

Trodnevnom programu su ispred Radio postaje Novska nazočile zamjenica direktorice Monika Šporčić Harak i urednica Novljanskog vjesnika Ana-Marija Šebalj. U okviru programa je u utorak, 22. studenog održana svečana dodjela godišnjih HURIN-ovih novinarskih i radijskih nagrada, na kojoj je Radio postaji Novska uručeno još jedno priznanje od strane struke – ZLATNI MIŠ, za najbolju Internet stranicu. Uz Radio postaju Novska, s područja Sisačko – moslavačke županije, nagrade su dodijeljene Radio Quirinusu za najbolju akciju, Petrinjskom radiju, odnosno Ivici Miokoviću za životno djelo i Radio – televiziji Banovina, također za najbolju Internet stranicu.

Djelatnicima RPN-a osobno je čestitao gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je i sam nazočio svečanoj dodjeli nagrada. "Radio postaja Novska je drugu godinu za redom dobila vrijedno priznanje za svoj trud i rad, čime opravdavaju sva sredstva koja Grad Novska ulaže u RPN" – istaknuo je Vlado Klasan, koji je svojim dolaskom na mjesto gradonačelnika prepoznao potencijal radio postaje, kao i njenih djelatnika. U posljednje četiri godine Grad Novska je uložio znatna sredstva u podizanje kvalitete rada. Za usporedbu, do 2013. godine iz Proračuna Grada Novske je za rad RPN-a izdvajano oko 200 tisuća kuna, dok se nakon dolaska nove Gradske uprave izdvaja gotovo 800 tisuća kuna, a RPN. Uložena sredstva opravdava dobivanje najviših priznanja novinarske struke u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik HURIN-a Robert Veseljak istaknuo je kako je radio opet "in", te da je ovo do sada najveći odaziv na obilježavanje Dana elektroničkih medija. "Pred medijskim djelatnicima su teme koje značajno utječu na medijsku strategiju i gdje se na jednom mjestu mogu poslušati pozitivne i negativne novine za buduću medijsku djelatnost" – izjavio je predsjednik HURIN-a Robert Veseljak. Zamjenica direktorice Monika Šporčić Harak iskazala je zadovoljstvo zbog ove vrijedne nagrade, koja je još vrijednija jer dolazi od novinarske struke. "Ovom nagradom nastavlja se niz nakon prošlogodišnje nagrade "ZLATNO OGLEDALO" za Novljanski vjesnik, za cjelovitu novinarsku i uređivačku koncepciju" – rekla je Šporčić Harak, koja se ovim putem zahvalila Gradskom vijeću i gradonačelniku Vladi Klasanu na financijskoj potpori.

Radio postaja Novska na svojoj  web stranici svakodnevno objavljuje vijesti i fotografije o svim važnim temama s područja Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani, te redovno objavljuje emisije na zahtjev, nudi mogućnost oglašavanja putem Internet stranice, kao i mogućnost čitanja Novljanskog vjesnika.

U srijedu, 23. studenog održano je i svečano otvorenje, kojem su nazočili predsjednik HURIN-a Robert Veseljak, predsjednik NUT-a Denis Mikolić, predsjednik Vijeća HAKOM-a Dražen Lučić, predsjednica Vijeća za elektroničke medije i ravnateljica AEM-a Mirjana Rakić, u ime ministarstva kulture Tomislav Jelić, koji je i otvorio Dane elektroničkih medija. Ravnateljica AEM-a Mirjana Rakić čestitala je svim dobitnicima nagrada na strukovnom priznanju i ukazala je na važnost lokalnih radija koji su često jedini izvor informiranja u svojoj sredini. Djelatnike RPN-a posebno raduje ova vrijedna nagrada u vrijeme kada gradska oporba često navodi da su sva sredstva neopravdano uložena, te da je naš rad precijenjen. Uvijek napominjemo kako uživamo veliku potporu od strane gradonačelnika, upravo zato jer su lokalne radio postaje načešće zanemarivane baš od strane svog Grada, a RPN je jedna od rijetkih radio postaja koja se može pohvaliti izuzetnom sinergijom s Gradom Novska. Ova nagrada nam je svakako najbolji poticaj za unapređenje našeg rada – izjavila je zamjenica direktorice Šporčić Harak.