Grad NOVSKA Službene stranice

U zagrebačkoj Galeriji Specijalne policije otvorena skupna izložba DLAN-a

Članovi Društva likovnih autora Novske su u utorak, 7. veljače održali skupnu izložbu naziva "Novska – sjećanja..." u prostoru Galerije Specijalne policije na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu. Svečanosti otvorenja izložbe nazočili su general Mladen Markač, gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, ravnateljica POU Novska Valentina Opić, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm, te dr. sc. Jakša Raguž. Voditeljica Galerije Specijalne jedinice policije Nada Far istaknula je kako je ovo 41. izložba koja je u roku od dvije i pol godine održana u galeriji, izrazivši veliko zadovoljstvo što prvu izložbu u 2017. godini posvećuju braniteljima, zbog kojih je ova galerija zapravo i otvorena.

Predsjednik DLAN-a Žan Žafran prisutnima je ukratko prezentirao rad Društva, napomenuvši kako je izlaganje radova u prostoru Galerije Specijalne policije od velike važnosti za sve pripadnike specijalne policije. "Riječi zahvale uputio bih osobama koje su zaslužne za postavljanje ove izložbe, a to su Nada Far, Tihomir Babok i Danijel Markač" – rekao je predsjednik DLAN-a Žan Žafran. Akademski slikar Viacheslav Krivitskii naglasio je kako je u Galeriji izloženo oko 50 radova raznih umjetničkih pravaca (modernizam, impresionizam, ekspresionizam..).

"Korištene su različite tehnike; tuš, akvarel, pastel, akrilne i uljne boje na lesonitu i platnu, te trodimenzionalni radovi hrvatske kocke" – izjavio je Viacheslav Krivitskii prilikom podnošenja svoje recenzije. "Sami pogled na ove radove koji su izloženi izaziva sjećanje na trenutke slave i ponosa koje smo proživjeli, no isto tako potakne i osjećaj tuge za izgubljenim životima nama dragih ljudi, ali na ovaj način oni i dalje žive u našim mislima" – kazao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan, dodavši kako kultura može najbolje prezentirati ljepotu jednoga kraja, nakon čega je i svečano otvorio ovu izložbu. Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati sve do 28. veljače do kada će biti postavljena u Galeriji Specijalne policije na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.