Grad NOVSKA Službene stranice

Više od 500 ljubitelja elektronske glazbe uživalo na 24-satnom spektaklu "Belina Open Air"

Tomislav Starešina, Filip Janković, Antonio Rogar, Mirna Babić, Nina Andročec i Borna Gotal zajedno s još nekoliko entuzijasta tvore skupinu prijatelja koja je u subotu 20. kolovoza na Novljanskom jezeru priredila spektakl otvorenog tipa. Ova vrijedna ekipa je dugo vremena razmišljala o organiziranju party-a, a nakon što su se odlučili prihvatiti tog posla, krenuli su u realizaciju projekta. Privukla ih je bogata ponuda i prekrasan ambijent Novljanskog jezera, koje su prepoznali kao savršeno mjesto za party. Gotov projekt naziva "Belina Open Air", predstavili su gradonačelniku Grada Novske Vladi Klasanu, koji je prepoznao njihovu dobru volju i odobrio im provođenje projekta, pa se tako i sam plesnjak odvijao pod pokroviteljstvom grada Novske.

"Belina Open Air" ime je dobio po prvom zabilježenom nazivu Novske, a spojem povijesti i elektronike organizatori tvrde kako žele podsjetiti da cijene sve što je bilo ali i da je došlo novo doba. Na festivalu su se predstavili mladi DJ-evi iz Novske, Petrinje, Kutine, Siska, Velike Gorice i Zagreba, a posjetitelji su uživali u raznim elektronskim žanrovima, od deep housea, progressiva, techousa, techna, darktechna, oldschooltechna, pa sve do Psy-a, Goa-e, i Psychil i Psybietmuzike. U dnevnom programu, osim glazbe i plesa, posjetitelji su mogli uživati u raznim sportskim i društvenim sadržajima (kupanje, odbojka na pijesku, košarka, gym na otvorenom), a  omogućeno im je i kampiranje pod zvijezdama.

Još jedna posebnost ovog glazbenog festivala bio je i organizirani prijevoz gradskim turističkim vlakićem, a oni željni rekreacije do jezera su stigli pješice ili biciklom. Ispred organizatora obratio se Tomislav Starešina koji je naglasio kako su iznimno zadovoljni odazivom, obzirom na promociju festivala, te je dodao kako je event bio najposjećeniji u večernjim satima, kada je "Belina Open Air"-u prisustvovalo više od 500 ljudi. 24-satni glazbeni festival posjetio je i gradonačelnik Vlado Klasan koji se zahvalio organizatorima na uloženom trudu, rekavši kako je ovo izvrstan početak prvog "Belina Open Air-a" na kojem su se okupili ljudi koji vole dobru zabavu i elektronsku glazbu, te da je ovo bila odlična promocija Novljanskog rekreacijskog centra.