Grad NOVSKA Službene stranice

Lukovo u Novskoj – kirvaj po mjeri svakoga

Lukovo u Novskoj – kirvaj po mjeri svakoga

Provedite vikend na najvećem hrvatskom kirvaju s daškom prošlosti i zaljubite se u Novsku! Lukovo u Novskoj je od ove godine 𝐩𝐨𝐝 𝐩𝐨𝐤𝐫𝐨𝐯𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐬𝐭𝐯𝐚 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐦𝐚 𝐢 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚 što stvara odlične prilike za još bolji i kvalitetniji sadržaj i zato ne propustite program koji traje 𝐨𝐝 𝟏𝟑.-𝟏𝟖. 𝐥𝐢𝐬𝐭𝐨𝐩𝐚𝐝𝐚! – na tiskovnoj konferenciji za medije na ovogodišnje Lukovo pozvala je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

Besplatni koncerti se održavaju 13., 14. i 15. listopada u centru Novske, a 14. i 15. listopada jedinstveni dnevni program gdje ćete moći doživjeti novljansku povijest s kraja 19. i početka 20. stoljeća! Kirvaj s daškom prošlosti u gradskom parku upotpunjen je ulogama i skečevima koji oživljavaju tradiciju i nekadašnju svakodnevnicu na zabavan način. Nudi se prikaz slavonskih svatova, ples i glazba, prikaz starinske učionice, zatvora, stare pošte u kojoj možete poslati razglednicu, šminkeraja koji vas pretvara u damu i gospodu, krčmu Gaić u kojoj ne nedostaje ića i pića, rakije, pečenih kobasica, fiša i gulaša. Neizostavna je i vožnja turističkim vlakićem i starinskom kočijom. Novost je kutak za djecu sa animacijom, drvenim ringišpilom, starinskim igrama i tetama čuvalicama odnosno guvernantama, novost je i muški i ženski plac na kojem možete kupiti suvenir. Po prvi put Medeni vlak ne vozi samo iz smjera Zagreb, već i iz Vinkovaca što znači samo jedno, posjetitelja i interesa je sve više.

Petak 13. listopada počinje sa koncertom Željka Bebeka, a potom benda Ljubavnici, dok je subota rezervirana za Doris Dragović i klapu Kampanel. Tamburaška poslijepodneva na kirvaju s daškom prošlosti su najbogatija dosad, na pozornici će se dva dana izmjenjivati čak pet tamburaških sastava, a program će se završiti uz hitove ,,Slavonija moja mila'', ,,Bećarsko srce'' i ,,Pogledi sa starih kapija'' TS Berde Band.


Prethodno Lukovo u Novskoj oduševilo je tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske, ove godine nudimo im još više zabave, povedite svoje najbliže i uživajte u kirvaju koji nudi za svakoga ponešto, koncerte poznatih imena i kirvaj s daškom prošlosti koji otkriva kako se nekad živjelo i zabavljalo. Kirvaj smo po mjeri svakoga.", poručila je novljanska gradonačelnica Marija Kušmiš.