Grad NOVSKA Službene stranice

Na natjecanju mažoretkinja „Novska Open“ sudjelovalo 19 timova iz Hrvatske i inozemstva

Na natjecanju mažoretkinja „Novska Open“ sudjelovalo 19 timova iz Hrvatske i inozemstva

S obzirom da je pokrovitelj Turnira “Novska Open” grad Novska natjecanje je otvorio gradonačelnik Vlado Klasan.

Stručna komisija  pozorno je pratila svaki nastup, uvježbanost u koju je svaka mažoretkinja i ekipa, uložila puno truda u koreografije. Nastupilo je 18 timova iz Hrvatske i jedan iz Bosne i Hercegovine koji su se predstavili sa 154 koreografije.

Veliki doprinos dale su novljanske mažoretkinje koje su se predstavile sa čak 28 koreografija, od kojih su za šest koreografija dobile nagrade i priznanja.  U zabavnom dijelu programa sa svojom koreografijom nastupile su i učiteljice Osnovne škole Novska te time dale svoj doprinos cjelokupnoj organizaciji. Nakon što su zbrojeni svi bodovi, predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske Željka Banović, zajedno sa Gradonačelnikom podijelila je nagrade natjecateljima te su tako zaključili turnir u Novskoj.

Od prijavljenih timova, koji su se prikazali u kategorijama solo štap, duo-trio štap, mini formacija štap i mix formacija u uzrastima kadetkinja, juniorki i seniorki, borili su se za pravo nastupa na kvalifikacijskom turniru u Poreču. Najbolje s tog turnira odlaze na Europsko prvenstvo u Brno, u Češkoj, koji će se održati u kolovozu ove godine. Novljanske mažoretkinje kao izvannastavna aktivnost djeluju od 1996. godine na inicijativu učiteljice Mare Šulekić i od tada ostvaruju zapažene rezultate. 

Novljanske mažoretkinje nagrade su osvojile u slijededećim kategorijama:
1.    mjesto- dječja formacija- mini pompon
2.    mjesto- dječja formacija- duo pompon
1.    mjesto- kadeti- solo pompon
3.  mjesto- kadeti- solo pompon
2. mjesto- juniori- duo pompon
1. mjesto- seniori- solo pompon