Grad NOVSKA Službene stranice

USJPDR „RIS“ Podružnica Novska obilježila u Pakracu 24. godišnjicu početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj

Program završnog dana obilježavanja započeo je u 11.00 sati, svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu, nakon čega je nastavljen "Mimohodom pobjednika" ulicama grada Pakraca do gradskog groblja u Pakracu, gdje su delegacije braniteljskih udruga, visokih državnih dužnosnika, županija, gradova i općina položile vijence i zapalile svijeće ispred spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Dužno poštovanje poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima odali su i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata "RIS" Kutina podružnica Novska, zajedno sa svojim ratnim suborcima iz podružnica Kutine i Garešnice.

Sa gradskog groblja "Mimohod pobjednika" uputio se ponovno ulicama grada Pakraca do parkirališta Policijske postaje Pakrac, gdje su se prigodnim govorima mnogobrojnim pripadnicima postrojbi Hrvatske policije i vojske te ostalim okupljenim uzvanicima i građanima gradova Pakraca i Lipika obratili gradonačelnik Pakraca Davor Huška, župan požeško-slavonske županije i umirovleni general HV Alojz Tomašević, u ime Zbora gardijskih brigada obratio se brigadir Zdravko Andabak, a u ime predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović, obratio se   njen izaslanik i savjetnik za branitelje Ante Deur. Na skupu koji je bio najbrojniji do sada,  nazočili su i general Josip Lucić, general Željko Sačić, general Tomo Medved, general Ljubo Ćesić Rojs, general Miroslav Vacek te počasni građanin gradova Pakraca i Lipika general Mladen Markač. Svečanost je završila ručkom i druženjem sudionika u dvorani "Tirol" Hrvatskog doma "Dr. Franjo Tuđman" u Pakracu.