Grad NOVSKA Službene stranice

Održana IT konferencija CRO WEB 3

Održana IT konferencija CRO WEB 3

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 bio je domaćin IT konferencije pod nazivom CRO WEB 3 koja je okupila domaće i strane stručnjake kako bi razmijenili znanja i informacije o usvajanju i implementaciji Web 3.0 principa u procesima digitalne transformacije u tvrtkama i javnom sektoru. Izlaganja, panel rasprava i niz radionica na temu gamifikacije, metaverzuma, blockchaina, Intenet of Thingsa obilježili su konferenciju održanu u središtu hrvatske gaming industrije.

U ime organizatora Javne ustanove Regionalnog koordinatora SMŽ konferenciju je otvorila ravnateljica Andreja Šeperac. "Ovom konferencijom započinje projekt koji financira program Digital Europe i Ministarstvo gospodarstva vrijedan 2,3 milijuna eura. U slijedeće tri godine provest ćemo niz aktivnosti, edukacija, ali savjetovanja za tvrtke. Na temelju toga, ali i nove opreme koju nabavljamo, inkubator PISMO dovodimo na kartu europskih digitalnih centara!", rekla je Šeperac. Pozdravne riječi uputili su i zamjenik novljanske gradonačelnice Siniša Kesić, te zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić.

Održano je i nekoliko kratkih predavanja tijekom konferencije. Bojan Hadžisejić iz tvrtke Nephos naglasio je glavne koristi digitalne transformacije i njen utjecaj na uspjeh modernog biznisa. Erik Kapfer predstavio je Pattern City, slovenski ekosustav za obrazovanje, eksperimentiranje, izradu prototipova i inovacije. Dr. Christina Yan Zhang vodeća osoba The Metaverse Instituta govorila je o ulozi metaversa u budućnosti. Prema njezinim riječima, više uspjeh neće postizati veći, nego brži. “Brži u donošenju odluka, brži u transformaciji, brži u prilagodbi, brži u inovacijama!", istakla je Yan Zhang.

Panel rasprava bila je posvećena transformaciji WEB 2.0 u WEB 3.0 i njezinu utjecaju na industriju videoigara i metaverse. Sudionici su bili: Milica Matović (ZUNO games), Ante Fumić (virtualnastvarnost.net), Kristian Radić (DEVLA), Josipa Bencek (studio GROW) i Martin Petrič (Akademija likovnih umjetnosti i dizajna u Sloveniji), a moderator je bio Tadej Slapnik (HashNET d.o.o.).

Projekt AI & GAMING EDIH provodi se u konzorciju koji čine Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ kao vodeći partner te Razvojna agencija SIMORAInstitut za fiziku Sveučilišta u ZagrebuFakultet organizacije i informatike VaraždinVisoka škola PARHashNET d.o.o., Fast Lane d.o.o. i Centar za umjetnu inteligenciju Lipik kao projektni partneri. Prema riječima Tomislava Plesca koji ga je na konferenciji predstavio, u slijedeće tri godine projektnim aktivnostima i uslugama bit će obuhvaćeno 600 tvrtki i obrta, 30 institucija i 14 drugih EDIH-ova u cijeloj EU.