Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan Ugovor o izgradnji nogostupa do Bročica

Potpisan Ugovor o izgradnji nogostupa do Bročica

U maloj gradskoj vijećnici Grada Novske, danas je održano potpisivanje ugovora o izgradnji nogostupa na relaciji Novska – Bročice.

Radi se o izgradnji pješačke staze kroz naselje Bročice u ulici Sv. Mihovila uz županijsku cestu ŽC3250 na dionici s autocestom A3, koja će ići sve do raskrižja s državnom cestom DC47, ukupne duljine od 2,72 km. Postojeći nogostup od betonskih ploča bit će uklonjen prije početka izvođenja, a budući novi nogostup, uglavnom će pratiti os postojeće staze te će biti proširen na 150 cm. Staza će biti omeđena parkovskim rubnjacima obostrano ili s jedne strane rubnjacima, a s druge betonskim rigolicama. Ukupna vrijednost ovog projekta je 410.502,01 eura (sa PDV-om) te je 100% financirano iz proračuna Grada Novske. Rok završetka ovih radova bit će 6 mjeseci.

Ugovor o izgradnji nogostupa potpisali su gradonačelnica Novske, Marija Kušmiš te Mario Kozić, vlasnik Građevinskog obrta “BIG BOYS GRADNJA” iz Brestače čija je tvrtka odabrana za izvođača radova. Osim njih u izvođenju radova sudjelovat će i tvrtka SLU-KOM d.o.o. iz Kutine koja će izvršiti zemljane, kolničke i ostale radove dok će “BIG BOYS GRADNJA” prethodno izvršiti pripremne radove i odvodnju.

Nakon uređenja kružnog toga, na red je došla i rekonstrukcija, odnosno izgradnja nogostupa kako bi povećali i sigurnost svojih sumještana na samim prometnicama, ali isto tako i povećali standard života u našem prigradskom naselju.” Izjavila je za medije, gradonačelnica Marija Kušmiš.