Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisani Ugovori o dodjeli potpore male vrijednosti

Potpisani Ugovori o dodjeli potpore male vrijednosti

Danas je u maloj gradskoj vijećnici Grada Novske održano potpisivanje ugovora na temelju tri javna poziva za dodjelu potpore malim poduzetnicima. Ovi ugovori se temelje na Programu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Mjera 2.1. podrazumijeva potporu za poduzetnike početnike koji su ostvarili potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ukupno su potpisana tri ugovora s poduzetnicima početnicima u vrijednosti od 6.909,71 eura. Ovi poduzetnici su: JES, obrt za elektrostrojarske instalacije vlasnika Ljudevita Ježa iz Novske, GABRIJELA DESIGN, uslužni obrt vlasnice Gabrijele Klarić iz Bročica te AUTOSERVIS POŽGAJ, obrt za održavanje i električarske popravke motornih vozila vlasnika Josipa Požgaja iz Stare Subocke. Ova sredstva će se koristiti za uređenje poslovnih prostora i kupnju opreme potrebne za njihove registrirane djelatnosti, potičući tako pokretanje novih start-up poduzeća.

 

Mjera 2.2. je fokusirana na potporu poduzetnicima početnicima u sektoru gaming industrije. Ukupno su potpisana dva ugovora u vrijednosti od 5.308,91 eura. Poduzetnici koji su dobili potporu su: REPLAITY, obrt za računalno programiranje vlasnika Igora Čulića iz Novske te Cozy Monkey Entertainment, obrt za izradu videoigara vlasnika Josipa Baruna iz Kaštel Gomilice. Ova sredstva će se koristiti za kupnju opreme potrebne za obavljanje njihovih registriranih djelatnosti i pokretanje novih start-up poduzeća.

Također, potpisan je i ugovor za Mjeru 5. koja se odnosi na konkurentni turizam i novoregistrirane turističke ležajeve. Ovaj ugovor je potpisan s OPG-om ZM vlasnika Zdravka Martinovića iz Jazavice, a vrijednost ugovora iznosi 1.327,23 eura.

Gradonačelnica grada Novske, Marija Kušmiš te zamjenik gradonačelnice, Siniša Kesić potpisali su navedene ugovore u ime Grada Novske te su čestitali i pozdravili nove poduzetnike u našoj Novskoj. Istaknuli su važnost u rastu i razvoju obrtništva našega grada. Potpisivanje ugovora za potporu poduzetnicima početnicima i razvoj konkurentnog turizma u Gradu Novskoj donosi značajne koristi građanima, stvarajući nova radna mjesta i potičući ekonomski razvoj lokalne zajednice. Ove mjere podržavaju otvaranje novih subjekata i potiču ulaganja, stvarajući povoljnije poslovno okruženje i povećavajući ponudu usluga i zapošljavanje na lokalnoj razini.