Grad NOVSKA Službene stranice

Potpredsjednik Vlade u posjeti Novskoj

Danas su Novsku posjetili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Kroz grad su ih proveli ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš. Potpredsjednik Vlade ovim posjetom dobio je priliku upoznati se s poduzetničkim inkubatorom PISMO, gdje se održala svečana dodjela diploma 21 polazniku edukacije 

Unreal Engine ostvarena putem vaučera za obrazovanje odraslih.

Ravnatelj Pučkoga otvorenog učilišta Miroslav Perošević također je prisustvovao ceremoniji, te su na kraju svi zajedno uručili diplome mladim polaznicima i uputili im svoje čestitke. Potpredsjednik Vlade posjetio je i razne poduzetnike koji se bave razvojem video igara u našem gradu te pohvalio smjer razvoja i poduzetničku klimu u Novskoj.

No glavni događaj svakako je bio potpisivanje ugovora za izvođenje radova za izgradnju nove stambene zgrade s tvrtkom Novi stan d.o.o. iz Garešnice koju je predstavljao njen direktor Dragutin Kostanjšek. Svečanom događaju u Gradskoj vijećnici prisustvovao je i župan sisačko-moslavački Ivan Celjak, a ovom velikom investicijom od 2,2 milijuna eura stvorit će se dvadeset novih stambenih jedinica. Župan je naglasio izvrsnu suradnju lokalne, županijske i nacionalne razine po pitanju investicija i razvoja.